афиш

Начало | афиш | Класически заглавия и конкурс за деца представя Кукленият театър във Варна

Класически заглавия и конкурс за деца представя Кукленият театър във Варна

Аз детето | 2017-02-10

Класически заглавия и конкурс за деца представя Кукленият театър във Варна

Две класически творби за деца ще имат възможност да видят варненчетата в петък, събота и неделя. „Мечо Пух“ и „Малката русалка“ са любими произведения на няколко поколения малки и по-големи читатели. Това са две от най-новите заглавия в афиша на Държавен куклен театър – Варна, съобщават от chernomore.bg. „Малката русалка“ ще се играе тази вечер от 18 ч. и в събота от 11 ч., а „Мечо Пух“ в неделя отново от 11 часа.

Неочакван финал на една позната история предлага в премиерната си постановка „Малката русалка“ младата режисьорка Тезджан Ферад – Джани. „Това е любимата ми приказка от дете, но когато я прочетох като възрастна, видях, че финалът, който Андерсен е поставил, всъщност не е категоричен, това е отворен финал, а като дете не съм си давала сметка. Всъщност авторът не пише за смъртта на русалката, има надежда в крайна сметка и искам да покажа това на зрителите, че същността на човека не е в материалното тяло, а в душата. Смятам, че постановката „Малката русалка“ е по-подходяща за деца над 4 години, за да могат те да осъзнаят философията на посланията, а не просто да се радват на шарените кукли и декори, макар че и те са прекрасни“, казва Джани.

„Мечо Пух“ е третата постановка в Държавен куклен театър – Варна, на режисьорката Бисерка Колевска. „Мечо Пух“ е произведение не само за деца, то вълнува и възрастните. То е интересно не само със случките и приключенията на героите, но и с идеята, че не трябва да пораснем, не трябва никога да затръшваме вратата на детската стая, за да може да се връщаме и да се съхраним като хора“, каза за Медийна група „Черно море“ Бисерка Колевска.

Освен това Държавен куклен театър – Варна обявява на своите малки зрители конкурс за детска рисунка на тема „Мечо Пух и неговите приятели“. В конкурса могат да участват всички желаещи, без възрастови ограничения. Всеки може да изпрати своето произведение на ул. „Драгоман“ № 4 Варна 9000 или на билетната каса на театъра, до края на месец май 2017 г. Журито, в състав: председател – сценографа Свила Величкова и художественият и творчески екип на спектакъла „Мечо Пух“, ще излъчва по един победител всяка последна събота от месеца, а на 1 юни ще бъде излъчен и големият победител в конкурса.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град