Финалът на „Забавното лятно четене“ наближава – кои градове се борят за титлата „най-четящ град“?

Начало  ›  Финалът на „Забавното лятно четене“ наближава – кои градове се борят за титлата „най-четящ град“?

Финалът на „Забавното лятно четене“ наближава – кои градове се борят за титлата „най-четящ град“?

28.08.2014

Мили деца, остават само 3 седмици до финала на "Забавното лятно четене", а надпреварата между участниците в кампанията е наистина сериозна!

 Между няколко града от цялата страна се заформя голяма конкуренция и резултатите помежду им са много близки. Това означава, че малко преди големия финал на кампанията, все още всички имат шанс да спечелят в категорията най-четящ град, стига да се амбицират, да четат много книжки и да попълват в дневника! Засега надпреварата е най-сериозна между градовете София, Русе, Пловдив, Самоков, Враца, Добрич и Видин. В тези градове активността наистина е впечатляваща и се радваме, че интересът към кампанията там расте с всеки изминал ден.

Големият финал на кампанията, когато ще обявим и победителите в категориите „Най-четящо дете“, „Най-четящо училище“, „Най-четящ град“, „Най-активен читател“ (за детето, прочело най-много книги от самото начало на проекта) и „Най-млад читател“ (за дете от 1 клас, което е прочело най-много книги от всички първокласници в цялата страна), ще се състои на 14 септември (неделя), от 11:30 ч. пред книжен център GreenWich.

Събитието ще се проведе съвместно с инициативата „Стара инициатива за нова книга“, тъй като кампанията „Забавното лятно четене“ насърчава всички позитивни инициативи, свързани с четенето при децата.

На големия финал ще бъдат наградени и победителите от  литературният ни конкурс "Моят любим литературен герой", по един във всяка възрастова група (6-10 г. и 10-14 г.).

 Наш специален гост на закриването на тазгодишната кампания ще е посланикът на четенето – детската писателка Весела Фламбурари, която ще зарадва гостите на събитието, като разкаже няколко свои приказки. Както добре знаете, Весела е автор на много приказки, а нейната книга "Миличко мое тефтерче" е сред най-любимите творби на децата!

 „Забавното лятно четене” се провежда със съдействието на Министерство на образованието, Столична община, Столична библиотека, Българска библиотечно-информационна асоциация, “Глобални библиотеки“, UNICEF, фондация „Заедно в час”.

Основен партньор и спонсор на „Забавното Лятно четене” е ЧЕЗ България.

Партньори са също издателствата „Ентусиаст”, „Инфодар”, „Фют”, „Жанет 45” и книжарница „Оринж“, а комуникационен партньор е агенция Civitas Global.

Медийни партньори на проекта са Bulgaria ON AIR, Българско национално радио, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Az-cheta.com, Teenproblem.bg, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg и KIDS Programata.