Лятна читалня на открито ще се проведе в Пловдив

Начало  ›  Лятна читалня на открито ще се проведе в Пловдив

Лятна читалня на открито ще се проведе в Пловдив

05.07.2014

Вашата "Лятна читалня на открито в Пловдив" се провежда за 3-та поредна година. На откриването (8.7.2014 г. от 10 ч.) ще присъства зам.-кметът на гр. Пловдив – г-н Стефан Стоянов – “Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики” и директорът на РНБ „Иван Вазов” г-н Димитър Минев.

Тази година читалнята има подкрепата и на още едно издателство, с което броят им нараства на 6:„Просвета”, „Фют”, „Егмонт България”, „Клевър бук”, „Хермес” и „Жанет – 45”. С детските книги, активните карти, детските списания, енциклопедии, дарени книжки от граждани... в Пловдив ще направят весел празник с Центъра за работа с доброволци (част от НАРД) към РНБ "Иван Вазов" – Детски отдел. Децата ще могат да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, играят театър, учат английски, играят и се забавляват с доброволците на ЦРД и „Лео клуб – Пловдив”.

В 10:30 ч. Мария Петрова (координатор на ЦРД) ще ви разкрие каква изненада са подготвили във всяко едно от ателиетата и децата сами ще изберат от кое място да започнат приключението си в книжния свят на открито. След всяка езикова игра - наградка за участниците. Във вторник ще се срещнете и с авторката Катя Белчева (10:40 ч.). Децата ще бадат поканени да репетират за театрална постановка със студенти на ПУ, а на 10-ти ще я изиграт.
Ще сътворим и картонена скулптура от букви...

След трите дни четене на открито децата ще бъдат поканени да се запишат в безплатни курсове по английски, испански, италиански и немски в Детски отдел. Техни преподаватели ще са доброволците от «Лео клуб – Пловдив». Входът ще е с читателската им карта, а накрая ще получат грамота.
 

  • Ателие "Клевър бук" - ще работят с активни карти и книги-игри;
  • Ателие "Егмонт-България" и "Фют" - ще разглеждат детски списания и ще решават езиковите задачи в тях;
  • Ателие "Просвета" - ще пишат в помагалата за развитие на концентрацията, ще четат книги и енциклопедии;
  • Ателие "Хермес" - ще четат книгите от Летния списък;
  • Ателие "Жанет-45" - ще се запознаят с авторката Катя Белчева /във вторник/; ще съставят приказки и правят книжки;
  • Ателие "Скулптура от букви" – те са оформени от картон с прорези, а децата ще ги украсяват с думи и рисунки и ще ги нанизват една в друга;
  • Ателие "Езикови работилнички";
  • Ателие "Детски театър".


Партьори на читалнята са: Община Пловдив, «Лайънс клуб Пловдив – Филипополис», ДАЗД  НАРД.
Медийни партньори: www.azcheta.com, www.artandblog.com, www.az-deteto.bg, www.plovdiv24.bg, www.livenews.bg, www.f2ftv.net ...