Попълнете своя онлайн читателски дневник през лятото

Начало  ›  Попълнете своя онлайн читателски дневник през лятото

Попълнете своя онлайн читателски дневник през лятото

03.06.2011

Скъпи деца,

лятната ваканция за много от вас вече започна, а за останалите предстои съвсем скоро.
Какво е ваканция без много игри, веселие и забавления. Всяко дете ще почива у дома, на морския бряг, в планината, на село при любимите баба и дядо и на много други желани от децата места.

Организаторите на Забавното лятно четене от Az-deteto.bg и Столична библиотека искаме да ви предложим още едно лятно приключение с книга в ръка.
С любимата книжка можем бързо и лесно да се пренесем на всяко място в света и да преборим всяко зло. Нека освен игрите на вън и пред компютъра всеки от вас да вземе и поне по една книжка със себе си. И за да бъде приключението забавно сме подготвили за вас онлайн читателски дневник. Там за улеснение на учениците от 1 до 7 клас сме въвели задължителната литература, която децата са получили от своите учители.
Прибавили сме и препоръчани от нас заглавия.

Всеки може да се регистрира и да попълва своя онлайн читателски дневник тук.

Организаторите от Az-deteto.bg и Столична библиотека се надяваме се истински да се забавлявате попълвайки своите читателски дневници и това да ви стимулира да прочетете повече книжки, а също и да ни представите вашите любими, които не са включени.
С кратки видео клипчета на сайта на инициативата ще ви представим голяма част от българските автори, които пишат и творят за деца.

В края на лятната ваканция на базата на попълнените дневници ще определим кой е най-четящият град, най-четящото училище и най-четената книга за лято 2011.

Към Забавното лятно четене се присъединиха - детските отдели на библиотеките във Варна, Плевен, Русе, Стара Загора и др., издателствата Сиела, Емас, Кръгозор, Ентусиаст, Издателство Фют, Агенция Ню Импрес, за чудесните видео клипове ни помогна Revive Vision, с нас са и актьорите от Столичен куклен театър, а за по-голямата видимост на инициативата помагат от Метрореклама.  

Весело лято и забавно четене!