Специалното послание на Орлин Павлов към децата в Забавното лятно четене

Начало  ›  Специалното послание на Орлин Павлов към децата в Забавното лятно четене

Специалното послание на Орлин Павлов към децата в Забавното лятно четене

27.05.2013

Въображението! Това е най-скъпоценното нещо, което притежават хората. То е всичко, от което се нуждаем, за да имаме вълнуващ и пълноценен живот. Въображението е бягството от реалността, когато си тъжен, наранен, отегчен, пренатоварен и искаш да се почувстваш по-добре. То е единствното нещо, което събира и синтезира емоциите, преживяното, видяното, угорченията, вълненията, научените уроци и от тях създава изобразява мечтите ни. А колкото по-добре, конкретно и детайлно можеш да опишеш мечтите си, толкова по-лесно е да ги постигнеш. А това ни прави истински щастливи.

Въображението трябва да се развива и отглежда, когато си още съвсем малък... и да се мотивира непрекъснато и по всякакъв начин... и да се поддържа... и да му се вярва... и не трябва да му се пречи. :)

Книгите са най-добрият начин за развитие на фантазиите ни. Децата трябва да четат, защото колкото по-рано развиваш въображението си толкова по-рано започваш да мечтеаш, а така поставяш сигурните основи на това да знаеш как да бъдеш щастлив през целия си живот.

Аз съм щастлив човек.”