Чичо Фьодор, кучето и котаракът

Начало  ›  Чичо Фьодор, кучето и котаракът

Чичо Фьодор, кучето и котаракът Чичо Фьодор, кучето и котаракът
Едуард Успенски
Тази книга не е от задължителните списъци


Как да си купим крава? И защо да я купуваме, ако с млякото й ще трябва да я изплащаме? И въобще защо за да купим, първо трябва да продадем? И кого да продадем?... И защо не можем да намерим на никоя карта селцето Простоквашино, което си има дори собствен пощальон?

Ето такива и още стотици други въпроси вълнуват непрестанно героите в тази повест - приказка, която отдавна е прекрачила границата между авторска творба и фолклорна легенда. За чичо Фьодор и неговите неразделни приятели, за селото Простоквашино и пощальона Печкин има три мултипликационни филма, има клубове на приятелите, има анекдоти и скечове. Има преди всичко искрени симпатии. Защото добрите и храбри герои на Едуард Успенски са симпатични и весели, забавни и интригуващи. Защото техните забележителните истории се помнят завинаги и защото в Простоквашино всеки миг се случва нещо необикновено и много интересно. И защото пълният с приключения и динамика живот на верните приятели е толкова привлекателен - и за деца, и за възрастни. Каквито впрочем са всички истории на един от най-любимите руски писатели, превеждан в милионни тиражи по целия свят.

172 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

5 коментара

Зорница Златарова, 10 г.,

Публикувано на 17.08.2012

Скъпи Едуард Успенски(ако още си на този свят),обожавам книгата ти и самият теб харесвам

Кристиян Арбов, 7 г.,

Публикувано на 09.09.2013

Книгата е чудесна, защото историята ми звучи много реалистично. В нея освен смешки има и много поуки. Една от тях е, че всеки има право на избор и е свободен да решава сам. Това научих от случката , когато професор Сьомин разрешава на кучето и котарака да живеят, където искат.

Паулина Матеева, 10 г.,

Публикувано на 09.02.2014

Книгата е много хубава.Постоянно я чета.Но ми е мъчно,че Чичо Фьодор не остана на село с Матроскин и Шарик.А къде да намеря филма?

Уукй Ялу, 26 г.,

Публикувано на 19.01.2016

Много ми харесва книгата. Много е забавна и весела. Това е една от най-хубавите книги които съм чел.:) :) А на скоро научих български книгата ми помогна доста.:) :) Къде мога да намеря филма?

Via Verde , Sofia г.,

Публикувано на 23.11.2016

Заповядайте да гледате драмтизацията ни по книгата "Чичо Фьодор" на 29.11.2016 в театър Сълза и смях Поздрави! Театър Виа Верде

Коментирай