В Сливен започва Националният фестивал на детската книга

Начало  ›  В Сливен започва Националният фестивал на детската книга

В Сливен започва Националният фестивал на детската книга

07.05.2014

В Сливен днес започва шестнайсетото издание на Националния фестивал на детската книга, съобщиха организаторите от Регионалната библиотека "Сава Доброплодни".
Културното събитие ще бъде открито от вицепрезидента Маргарита Попова, под чийто патронаж е фестивалът за втора поредна година, съобщи БТА.

В програмата на проявата, която ще продължи до 9 май, са включени единайсет премиери на детски книги от български автори, изложба с илюстрации на художника Борис Стоилов, кръгла маса на тема "Децата и четенето - между традиционната и електронната книга", изложба "Театрални кукли на любими литературни герои" с произведенията на участниците в едноименния конкурс.

Ще бъде връчена Националната награда за принос в детското книгоиздаване на името на Константин Константинов за 2014 година. Ще се състои и традиционният Национален пленер за детска рисунка, в който ще участват рекорден брой деца - над 300.
Организаторите са предвидили и редица прояви на открита сцена - базар на книги, концерти, игри, карнавално шествие, викторини и други.
Фестивалът е част от Майските дни на културата "Сливенски огньове-2014", чието начало бе дадено снощи със запалване на символичния огън пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.