„Забавното лятно четене“ получи PR Приз 2015 за „Медиен проект“

Начало  ›  „Забавното лятно четене“ получи PR Приз 2015 за „Медиен проект“

„Забавното лятно четене“ получи PR Приз 2015 за „Медиен проект“

21.05.2015

Кампанията „Забавното лятно четене“ бе отличена с първа награда в категорията „PR проект на медия“ на конкурса PR Приз 2015, който се проведе на 20 май.

Аз детето, част от медийна група Инвестор БГ и агенция CIVITAS получиха престижната награда от Българското дружество за връзки с обществеността, което по традиция всяка година отличава най-добрите постижения в сферата на PR комуникациите.

За призовете се състезаваха 57 пиар кампании в 15 категории.

Конкурсът PR Приз е най-старият и най-престижният в сферата на комуникациите в България. Той бе кулминацията на Деветия PR Фестивал и се проведе в Бална зала, Радисън Блу Гранд Хотел, където с официална церемония по награждаването на победителите в петнадесетото издание на първия в страната конкурс бяха отличени най-добрите комуникационни постижения.

И тази година в надпреварата се включиха проекти на водещи пиар агенции, компании и неправителствени организации. Журито имаше нелеката задача за по-малко от седмица да избере най-добрите в тазгодишното издание на „ПР приз 2015“.

„Няма победени в този конкурс. Има само победители. Фактът, че всеки проект има кауза, е впечатляващото тази година. Самият факт, че колегите имат самочувствието да застанат пред специализирана ПР публика и да презентират своя проект, е достоен за адмирации и аплодисменти“, каза Доника Ризова, член на журито.

Първа награда в категорията Пиар проект в публичния сектор отиде при Националната агенция за приходите с проекта „Влез в час с данъците“. Целта му е да повиши финансовата грамотност на учениците. Проектът спечели и връчваната за първи път тази година специална награда на Етичната комисия на БДВО.

Набирането на проекти за конкурса PR Приз 2015 стартира на 1 февруари 2015. Компании, агенции и НПО имаха право да участват в реализирани през 2014 проекти в 13 категории: корпоративни кампании, CSR, събития, зелени кампании, градска среда и др. Срокът за приемане на проектите бе удължен до 8 май 2015. Кампаниите бяха представени пред журито на 16 и 17 май 2015.

През 2015 г. „Забавното лятно четене“ става на 5 години и с всяка изминала година печели все по-голяма подкрепа.

Кампанията се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела.

Проектът се съфинансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г.