„Забавното лятно четене“ посети и децата в Благоевград

Начало  ›  „Забавното лятно четене“ посети и децата в Благоевград

„Забавното лятно четене“ посети и децата в Благоевград

10.06.2015

На 10 юни от 10.30 ч в новооткритата читалня на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев“ Благоевград гостува екипът на „Забавното лятно четене“.

В срещата участваха деца от V СОУ „Георги Измирлиев“ Благоевград с ръководител г-жа Ася Разсолкова, ученици от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ Благоевград с ръководител г-жа Соня Паскалева, ученици от ІІІ ОУ „Димитър Благоев“ Благоевград с ръководител г-жа Снежанка Попдимитрова, библиотекари, културни дейци и представители на медиите в Благоевград.
Срещата започна с кратко приветствие от страна на г-жа Райка Христова, директор на Регионална библиотека „Димитър Талев“.

Катрин Иванова от медийна група Investor представи електронния читателски дневник на „Забавното лятно четене“ в Az-deteto.bg – показа как се попълва дневникът, как се отбелязват прочетените книжки и как могат децата да се забавляват, докато отговарят на въпросите. Всички деца се включиха активно в демонстрацията и се надпреварваха да отговарят на въпросите от читателския дневник. Така стана ясно и че една от любимите книжки на децата е поредицата за Дръндьо.

Един от най-активните малки читатели се оказа ученикът Антон Апостолов, който сподели, че „Забавното лятно четене“ означава не само да четеш, но и да разбираш какво четеш и най-вече да го запомниш. Срещата с такива любознателни деца доказа за пореден път, че инициативата ни има смисъл и ще се разраства все повече!

Също така Катрин Иванова разказа подробно как е стартирала инициативата „Забавното лятно четене“ и кои са нейните посланици – детските автори Юлия Спиридонова-Юлка, Петя Кокудева, Весела Фламбурари, Маги Благоева, Росица Иванова. Представи книжките на новия посланик на „Забавното лятно четене“ – Иван Раденков.

За посланик на четенето в Благоевград бе избран г-н Ивайло Златанов – началник на РИО Благоевград.
Ученици от класа на г-жа Разсолкова представиха лично творчество – приказки за Златното зрънце.

След презентацията на г-жа Катрин Иванова за попълване на читателския дневник, екипът на „Забавното лятно четене“ поднесе подаръци на децата участници в срещата – тефтери, шапки и други, както и книги за фонда на Детския отдел на библиотеката и договор за дарение.

Следващия град, които кампанията ще посети, е Перник на 11 юни. Очаквайте ни там!

Кампанията се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела.

Проектът се съфинансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г.

Още снимки можете да видите в вашата галерия!