Забавното лятно четене стартира със специално събитие в Столична библиотека

Начало  ›  Забавното лятно четене стартира със специално събитие в Столична библиотека

Забавното лятно четене стартира със специално събитие в Столична библиотека

08.06.2011

Започна инициативата „Забавното лятно четене“ на Детският портал Az-deteto.bg и Столична библиотека. На специално събитие с много деца и учители беше демонстрирано попълването на онлайн читателския дневник.

Бяха обявени и първите посланици на четенето за София. Това са: писателят Марин Бодаков, преподавателката Аглика Дамаскова от Увекинд, директорът на столична библиотека Михаил Белчев и зам. председателят на ДАЗД Калин Каменов.

„Само чрез внимателното четене на книжки можем да бъдем по-щастливи и по-силни“ – каза на децата Марин Бодаков.

Присъстващите деца и учители заедно с обичаните актьори от сериала „Стъклен дом“ Георги Кадурин и Радина Кърджилова разказаха за любимите си детски книжки.
„Любимата ми детска книжка, която не прочетох като дете, е „Малкият принц“ каза Г. Кадурин.
„Четете книги, защото те дават въображение“, посъветва децата Радина Кърджилова. Нейната любима детска книжка е „Емил от Льонеберя“.

За да има повече книги за четене е необходимо да дарим детски книги в библиотеките. Всеки може да дари детска книжка в Детския отдел на Столична библиотека или на Az-deteto.bg. Събраните книги ще се разпределят на детските отдели на библиотеките в цялата страна. Първи в инициативата се включиха издателствата партньори на „Забавното лятно четене“ Кръгозор и Ентусиаст.

Кампанията ще протече през месеците на лятната ваканция на учениците (15 юни – 15 септември 2011 г.) и ще обхване цялата страна. Чрез онлайн читателския дневник в края на ваканцията ще могат да се определят най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за лято 2011.

Ако все още не се се регистрирали за своя онлайн читателски дневник, можете да го направите ТУК.