Забавното лятно четене във Велико Търново

Начало  ›  Забавното лятно четене във Велико Търново

Забавното лятно четене във Велико Търново

10.07.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кампанията ”Забавното лятно четене” за 2013-та официално беше открита и в детския отдел на Регионалната библиотека „П.Р.Славейков” във Велико Търново. Началото й беше поставено от среща с автора на детски стихове, приказки и гатанки Златко Златев.
      
Всеки четвъртък от 10 до 12 часа в детския отдел малките читатели от града могат да ползват „читалнята-клюкарница” с най-новите детски енциклопедии, списания и книги от нашумели автори. Игри, забавления, рисунки на асфалт се организират през летните дни в открития двор на детския отдел. Желаещите могат ежедневно да провеждат и турнири по шах и табла. В творческите занимания ще ги насърчават по-големи читатели деца-доброволци. В детския и в чуждоезиковия отдел посетителите могат да използват през ваканционните дни по един час безплатен интернет.
            
През юли и август в чуждоезиковия център всяка сряда и петък от 10 и 14 часа се организира и „Филмово лято” с гледане на DVD филмчета и филмирани приказки.

Инициативата „Забавното лятно четне“  печели все по-голяма подкрепа. Наши партньори са ЧЕЗ България, "Софарма АД", "Уницеф", Министерство на образованието,младежта и науката, Асоциация “Българска книга", Българска библиотечна асоциация, Глобални библиотеки и издателствата "Ентусиаст", "Сиела", "ПАН", "БГ Книга", "Инфодар" и "Фют".