Заповядайте на откриването на Забавното лятно четене в София

Начало  ›  Заповядайте на откриването на Забавното лятно четене в София

Заповядайте на откриването на Забавното лятно четене в София

29.05.2014

Заповядайте на откриването на

За четвърта поредна година българският детски портал Az-deteto.bg и Столична библиотека организират мащабна лятна кампания за насърчаване на детското четене – „Забавното лятно четене"!  Инициативата се провежда в рамките на летните месеци от юни до септември и обхваща цялата страна.

Имаме удоволствието да ви поканим на откриването на "Забавното лятно четене" в София на 30 май, от 16:00 ч. в книжарница „Гринуич“, бул. Витоша 37, на което децата от столицата ще могат да се срещнат с посланиците на кампанията – млади български автори и популярни личности. Посланици на „Забавното лятно четене“ до този момент са Юлия Спиридонова – Юлка, Марин Бодаков, Петя Кокудева, Стефка Янорова, Силвия Лулчева, Радинела Бусерска, Ники Кънчев, Ивайло Захариев и Роси Кота, които ежегодно участват в инициативите. Почетен посланик на кампанията е Михаил Белчев.

„Забавното лятно четене“ се осъществява с любезното съдействие на ЧЕЗ – България, в партньорство със Столична библиотека, Българска библиотечно-информационна асоциация, Заедно в час и с подкрепата на UNICEF.

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, BTV, BTV Lady, BTV Comedy, БНР, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.bg, Az-cheta.com, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg и KIDS Programata.“