Заповядайте на откриването на „Забавното лятно четене“ за деца и родители

Начало  ›  Заповядайте на откриването на „Забавното лятно четене“ за деца и родители

Заповядайте на откриването на „Забавното лятно четене“ за деца и родители

29.05.2015

Скъпи деца и родители, ето че дойде време за новата лятна кампания на любимия ви детски портал Az-deteto.bg и Столична библиотека „Забавното лятно четене“ 2015!

За пета поредна година българският детски портал Az-deteto.bg и Столична библиотека организират мащабна лятна кампания за насърчаване на детското четене – „Забавното лятно четене"!  Инициативата се провежда в рамките на летните месеци от юни до септември и обхваща цялата страна. Имаме удоволствието да ви поканим на откриването на "Забавното лятно четене" в София на 31 май, от 11:45 ч. в книжарница „Гринуич“, бул. Витоша 37.

Официален гост на събитието ще бъде най-новият посланик на „Забавното лятно четене“ Иван Раденков, автор на поредица за татковци „Унки Марлюнки“. Той ще представи своите интересни книжки и ще разкаже забавни истории. На място ще бъде направена демонстрация как да се регистрирате за участие в кампанията и как да попълвате онлайн читателския дневник. Любимата ни Юлия Спиридонова-Юлка, която също е посланик на „Забавното лятно четене“ ще представи своята най-нова книжка „Бъди ми приятел“.

Освен това от 11.00 до 11.40 ще можете да се насладите и на представлението за деца "Цирк" на театър „Хора и кукли“.
Накрая сме ви подготвили и викторина с много страхотни награди за раздаване! Входът е свободен и ще чакаме всички желаещи деца и вашите родители в книжарница „Гринуич“!

Кампанията се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела.

Проектът се съфинансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г.