зоокът

Начало | зоокът | Коала със сребърна козина се роди в австралийски зоопарк и е по-сладка от всички

Коала със сребърна козина се роди в австралийски зоопарк и е по-сладка от всички

Аз детето | 2017-08-22

Коала със сребърна козина се роди в австралийски зоопарк и е по-сладка от всички

Истинско съкровище се роди в зоологическата градина в щата Куинсланд, Австралия! Коала с почти сребърен цвят на козината, съобщи Би Би Си. Необичайният цвят на женската коала не се дължи на албинизъм. Най-вероятно той е причинен от рецесивен ген, наследен от майката. Тя е раждала и други малки с по-светла козина. Но никога чак толкова хубави и сладки – добавят гледачите от зоопарка.

Във ветеринарната наука това се нарича „посребряващ ген“, заради който животните се раждат с бяла или много светла козина“, каза д-р Роузи Бут, директор на клиниката на зоологическата градина. „Точно като при млечните зъби, с времето бебешката козина опадва и се появява обичайното оцветяване“.

Подобни животни трудно оцеляват в естествена среда, защото хищниците ги виждат по-добре. Посетителите се радват много на малката бяла коала. Зоологическата градина поиска идеи за името на животинчето. Досега най-много предложения са постъпили за Снежанка, Диамант, Перла и Джендалади, което на езика на местните аборигени нонгар означава „белокос“.

Още интересни факти за коалите можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град