сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Когато не си готов за истински рибки... аквариум в буркан си направи и пак всичко украси!

Когато не си готов за истински рибки... аквариум в буркан си направи и пак всичко украси!

Аз детето | 2019-03-19

Когато не си готов за истински рибки... аквариум в буркан си направи и пак всичко украси!

Много, ама наистина много искате да имате в стаята си нещо различно от цвете в саксия! Тогава какво ще кажете за аквариум – те са красиви, приятни за наблюдение, успокояват... Защо пък да не може? О, не ви дават да си имате рибки! Е, това не е чак такъв проблем – пак можете да си имате аквариум и без истински рибки също е красив. Не ви дават и аквариум ли? Това също не е проблем, можете да си сътворите нещо прекрасно и от буркан. За света на творчеството и въображението няма нищо невъзможно. И този аквариум от буркан ще бъде по-красив и по-истински от всякога. Ето и нашата идея, която естествено вие можете да промените и подобрите по ваше усмотрение.

Ще ви трябват голям прозрачен буркан, вода, син оцветител за храна, малко мидички, пакетче цветни камъчета, изкуствено водорасло и малко гумени морски животни. Всичко е просто идея, вие можете да го наредите както си искате.

Ние обаче на дъното на буркана наредихме слой от малки цветни камъчета дебел около два пръста. По средата закрепихме изкуствено водорасло, а после около него наредихме мидички. После пуснахме тук-там и няколко играчки, най-вече морски звезди и рибки. За по-голяма красота се сетихме, че имаме и малка чаена свещ на батерии, която залепихме с тиксо за капачката на буркана. Него пък напълнихме с оцветена със синя боя за храна вода, и отгоре като завихме капачката и пуснахме светлината и стана толкова необикновено красиво. Почти като истинско.

Опитахме също така да пуснем и една робо рибка, нямаше много място да се движи вътре, но пак стана много интересно. И знаете ли, ще ви споделим още една тайна! Съвсем наскоро открихме, че има едни мъхести водорасли като топки. Смятаме да сложим едно вътре, японците дори си го гледат като цвете и смятат, че носи късмет. Много е странно и интересно и не изисква никакви грижи освен да сменяш водата от време на време. И не можете да познаете, че в този аквариум няма истински рибки, нали? Красиво и приятно за наблюдение и украса на стаята! Пък и не изисква грижи!

По идея на thetiptoefairy.com



Коментари
1 коментар

Златина Кацарова , 10 го г.,

Публикувано на 24.07.2019

Много интересна идея!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град