новини детски

Начало | новини детски | Космически предизвикателства за малките приключенци от Габрово започват от февруари

Космически предизвикателства за малките приключенци от Габрово започват от февруари

Аз детето | 2019-02-04

Космически предизвикателства за малките приключенци от Габрово започват от февруари

Музеят на хумора и сатирата в Габрово ще се превърне в импровизиран космодрум за млади изследователи. Първата среща ще се осъществи на 9 февруари от 11 часа. На работната площадка в Залата на жирафите за цяла една година ще се проведат 12 взаимносвързани нива на „Космически предизвикателства за деца“, съобщава gabrovonews.bg Малките приключенци сами ще изработят модели на космически сонди, лунни апарати, сателити. Всяко ниво предлага научни теории и забавни практически занимания. За всяко дете има подарък – космически дневник, в който залепя специален стикер за всяко преминато ниво.

В мисия „Розета“ децата ще се запознават с някои космически тела и начините за тяхното изследване. Ще научават разликите между комета и астероид и как те са допринесли за зараждането на живота. Всеки изработва хартиен макет по модел на „Розета“ – роботизиран апарат на Европейската космическа агенция. Кандидат кадетите научават основните етапи на една космическа мисия.

За да станете и вие част от Космическите предизвикателства е необходимо да помолите мама и татко да ви запишат на телефон 0878458430 или на priateli@humorhouse.bg. Местата за всяка мисия са ограничени! Цена 5 лв. Или 4 лв. с карта „Приятели на хумора“. Втората среща Мисия светлина ще бъде през месец март.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град