фокуси

Начало | фокуси | Кръгчетата в квадрат направи и магия с хартия създай ти!

Кръгчетата в квадрат направи и магия с хартия създай ти!

Аз детето | 2018-04-10

Кръгчетата в квадрат направи и магия с хартия създай ти!

Отново е време за фокуси! Този път ще ви покажем фантастичен фокус, който се прави с обикновен лист хартия. При това не е заблуда като повечето фокуси. Това, което ще се случи ще стане наистина, благодарение на математиката и пространственото мислене, които владеят истинската магия доста често. Представете го пред семейството и приятелите и се забавлявайте. Със сигурност ще има не един и два учудени погледа, а когато някой ви попита къде е номерът спокойно можете да кажете, че няма такъв и че това е истинска магия. Най-хубавото на този фокус е, че ще учуди дори и самите вас. Истината е, че много малко фокусници могат да се похвалят, че знаят и умеят такъв лесен трик с прости материали, но така ефектен. Сега вече не се съмняваме, че сте готови да започваме.

Трябват ви лист хартия, тиксо, ножица и молив. Първо ще трябва и съвсем лека подготовка, но е много лесно. Сгънете листа на две по средата и го разрежете на две половини. След това от тези две части изрежете две ленти. Най-добре ще е да са около 3 пръста широки, като дори и да не спазвате всичко абсолютно точно фокусът пак ще се получи. След това сгънете едната лента на кръг и залепете двата края един за друг с тиксо, така че да не се развали. Пъхнете двата края на другата лента в така направения кръг и пак оформете кръг и залепете отново. Така накрая трябва да имате два хартиени кръга захванати един за друг.

Накрая остава да начертаете една линия през средата на този кръг, който е захванат за другия и сте готови за представяне. Обяснете, че ножицата, която имате е магическа или пък че сега ще и направите няколко заклинания, за да стане такава. След това обяснете как от тези две хартиени кръгчета ще направите квадрат само като разрежете едното. След това... ами просто разрежете по линията, която начертахте и разгънете. Чудо... имате квадрат! Хартията е по-магическа отколкото си мислехте нали...



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град