сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красива картичка с малко прежда и много любов

Красива картичка с малко прежда и много любов

Мирела Любенова | 2017-02-10

Красива картичка с малко прежда и много любов

Сигурно сте чували, че наричат месец февруари Малък Сечко. Но го наричат и месец на любовта. Това е така, защото на 14-ти февруари се празнува денят на Св. Валентин. На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони, сърчица. Обичайно е да се подаряват цветя. Името на празника идва от един от двамата християнски мъченици, наречен Валентин, живял през 3 век. Първоначално стар римокатолически празник, той започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието. На този ден още през 14 век започва да става традиция да се разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. Макар традиционно празникът да се смята за такъв само на влюбените двойки, ние също смятаме да ви предложим една забавна идея за валентинка, която можете да направите и да подарите на родителите си или на най-добрия си приятел, а пък защо не и на момчето или момичето в училище, което харесвате. ;-)

Взехме това решение и заради коментара на Вики Доревска, която ни помоли да споделим няколко идеи, така че ето я и първата! Сладка и забавна за направа!

Тази красива картичка се прави много лесно, за нея ви трябват съвсем малко материали, но пък е сладка и можете да я подарите на всеки, към който изпитвате обич или просто уважение. Осигурете си картон, ножица, лепило и червена или розова прежда. Ако пък като нас намерите такава с няколко нюанса червено и розово, става още по-красиво. Готови ли сте да творим?

Първото, което трябва да направите е да размотаете известно количество прежда. Няма точен размер колко, но да кажем една голяма дълга колкото цялата ви ръка връзка ще стигне. След това отрязвате. Сгъвате я на снопче и пак я нарязвате на по-малки кончета. След това я оставете настрана – ще ви трябва отново малко по-късно.

Следващата стъпка е да сгънете картона на три равни квадратчета. Първото и последното оставете празни, а във второто изрежете голямо сърце. Добре ще е първо да го очертаете с молив и просто да следвате линиите после, така е по-лесно. След това намажете вътрешната страна на първия квадрат с лепило и върху него плътно едно до друго залепете снопчетата прежда. Притиснете ги хубаво с ръка и гледайте да не са объркани, а да са здраво опънати едно под друго. Оставете да изсъхне за около 2-3 минути. Трябва да ви се получи нещо такова:

След това е лесно – измислете хубаво послание, напишете го от вътрешната страна на третия квадрат и вашата сладурска валентинка е готова да раздаде любов! Ако пък не ви се намира прежда можете просто да оцветите вътрешността на квадрата с червени и розови моливи, така също си става доста красиво!

Имаме и още интересни идеи за картички, вижте ги:
Оранжева картичка
Картичка рокличка
Картичка космос
Красиви „емоджи“ картички, подходящи за всеки повод
Картичка с лодки
Открий своята звезда в лесна картичка
Под чадърчето



Коментари
4 коментара

Арзу Амди Сюлейман, 12 г.,

Публикувано на 11.02.2017

Хубава идея!Ще го изпълня.

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 12.02.2017

интересно, ще опитам!

Назджан Тунич, 10 г.,

Публикувано на 13.02.2017

Много хубава идея аз си си я направих , и ми се получи мнго добре. Благодаря че полагате толкова многа усилия , още веднъж благодаря .

Назджан Тунич, 10 г.,

Публикувано на 13.02.2017

Много хубава идея

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град