сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красива мартеничка с мъниста в последния момент

Красива мартеничка с мъниста в последния момент

Аз детето | 2024-02-28

Красива мартеничка с мъниста в последния момент

Нали не сте забравили, че скоро е първият и един от най-хубавите пролетни празници. С него не само си напомняме, че пролетта скоро идва и отново ще чуваме веселите птичи песни, ще гледаме красотата на разцъфващите дървета и свежата зелена трева. Но и се досещаме, че тепърва ни предстоят най-хубавите и топли дни, през които по цял ден безгрижно ще можем да играем навън и да се забавляваме с приятели. Освен това мартениците, които ще раздадем на всички носят едно особено весело настроение и са толкова красиви, че ни се иска да се фукаме с тях по цял ден. Нали не сте забравили за мартениците за мама и татко, за съучениците. Знаете ли кое е още по-хубаво, когато са направени ръчно от вас. Разбира се сега вече няма време да изработите един куп мартеници, но пък спокойно можете да направите бързо и красиво поне няколко за най-любимите ви хора.

Днес, в последния момент, ви предлагаме интересната идея на нашата приятелка Виктория Тодорова, която ще ви покаже един лесен начин за направата на красива мартеничка с мъниста.

За нея ще ви трябват просто:
бяла и червена прежда
някакви мъниста по ваш избор

Прави се твърде лесно, ето и инструкциите на Виктория.

Първо направете една мартеничка като вземете еднакво дълги парчета бяла и червена прежда. Завържете ги в двата края. Нека някой приятел ви помогне, като хване единия край и да върти наляво или надясно, а вие в обратната посока. После пак сгъвате и изпъвате, докато не се получи мартеничка. По същия начин направете още две. Двете ги направете в една мартеничка. Става красиво, нали?

После първата мартеничка съединете с тази, която направихте сега и готово. Сега остава да нанижете красиво мънисто и да завържете двата края да не се разниже. Готово! Вече имате красива необикновена мартеничка!

Снимка: Виктория Тодорова



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град