новини детски

Начало | новини детски | Литературната читалня „Малкият принц“ в Бургас събира детски книжки за най-малките

Литературната читалня „Малкият принц“ в Бургас събира детски книжки за най-малките

Аз детето | 2020-01-15

Литературната читалня „Малкият принц“ в Бургас събира детски книжки за най-малките

Кампанията „Дари книга – подари знание“ на първия в града безплатен Литературен клуб – читалня „Малкият принц“ започва на 25 януари 2020 г., съобщават от БНР. Зад нея застават Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти в Бургас. Инициативата има за цел да насърчи четенето от най-ранна детска възраст. Всички, които искат могат да дарят нови или употребявани, но запазени, детски книжки. Приема се всякаква детско-юношеска литература с твърди или меки корици.

Организаторите очакват хората, които подкрепят инициативата да бъдат на 25.01.2020 г. от 16:30 ч., за старта на кампанията и представянето на първите авторски творби на участниците в пилотния проект по творческо писане за малки деца „Моите първи истории“ на центъра за млади таланти. Литературен клуб – читалня „Малкият принц“ отвори врати за децата на Бургас и региона преди 2 години. Читалнята се превърна в място за среща на децата с необятния свят на литературата, в който те могат да се впуснат в приключения с любими герои, да фантазират и да откриват нови светове.

Ежеседмично там се организират срещи с детски автори и се представят нови и интригуващи заглавия. Книгите могат да бъдат предоставени или изпратени в центъра за млади таланти до края на февруари месец. Той е с адрес – Бургас, площад „Атанас Сиреков“№ 4.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град