новини детски

Начало | новини детски | „Лято в библиотеката 2018“ във Враца стартира с предизвикателството #VlogON

„Лято в библиотеката 2018“ във Враца стартира с предизвикателството #VlogON

Аз детето | 2018-07-02

„Лято в библиотеката 2018“ във Враца стартира с предизвикателството #VlogON

Бъдещи майстори на видеосподелянето обединява Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца във второто издание на инициативата #VlogON. Предизвикателството е част от програмата „Лято в библиотеката 2018“ на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и има за цел да провокира децата и младежите от града да се впуснат в предизвикателство като документират част от живота си във видеоканал.

Темата тази година е „Направи си сам: забавно лято във Враца“. В продължение на 9 седмици подрастващите и тийнейджърите ще придобиват умения да създават аудио-визуални продукти, които да споделят под формата на видеодневник – влог. Подрастващите ще научат повече за забележителностите в града. Чрез създаването и воденето на видеоканал младежите ще усъвършенстват комуникативните си и творчески умения, както и правилата за безопасно общуване и поведение в интернет.

Пилотното издание на #VlogON се проведе през месеците юли и август 2017 г. Ментор на младите таланти бе популярният влогър Симеон Керемедчиев – Симби. Той въведе участниците в тънкостите на видео споделянето и им предаде ценни съвети за създаването на успешни видеа. Преди да стартира новото издание Симби избра да отличи и най-сполучливите влогове. Награди от ментора получиха Никол, Лиана и Александрина за видеата си тема: #VlogON: Разкажи ми за забележителностите в твоя град.

Снимка: Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град