игри в дома

Начало | игри в дома | Магнитен риболов – интересно забавление у дома

Магнитен риболов – интересно забавление у дома

Аз детето | 2017-08-30

Магнитен риболов – интересно забавление у дома

Независимо дали обичате риболова или не, дали сте ходили някога на риболов или не, тази игра е точно за вас. Първо е много забавно да си я направите сами, а после и да се забавлявате с нея. Може да го правите както на сухо на килима в хола с голяма доза от вашето въображение, така и в леген с вода в банята. Можете да играете както самички, така и с братя, сестри и приятелчета. Можете дори да си организирате риболовни турнири. И най-хубавото можете да играете на риболов и в най-горещото и в най-студеното и ледено време. Е, става ви интересно, нали? Тогава нека започваме.

Първата част от играта е да си набавите материалите и да „построите“ играта. Може да не звучи забавно, но е. Повярвайте, ние го изпитахме.

Ще ви трябват:

  • дълъг конец или най-добре прежда, за да е по-здраво
  • пръчка, лесно ще намерите навън
  • две кръгли магнитчета
  • пухкави телчета – намират се в почти всички книжарници и са красиви, цветни, лесно се огъват и моделират и ще привличат магнита, за да ги ловите
  • синя хартия
  •  

Какво да направите след това:
Имайте предвид, че материалите са за една въдица, така че ако сте повече хора ще ви трябват повече пръчки, магнитчета и т. н.

1. Завържете преждата за пръчката. Колко да е дълга решавате вие – с по-дълга въдица е по-лесно за начинаещи, с по-къса прежда – по-трудно за напреднали.
2. Залепете двете магнитчета едно за друго, като между тях оставите преждата, така че след като ги пуснете, те да остават закрепени на нея. Това е кукичката ви и всъщност с това въдицата е готова. Лесно е като игра!
2. Огънете на две и завъртете в краищата всяко пухкаво телче, така че да има форма на рибка. Ако сте по-творчески личности, можете да ги направите и още по-реалистични или да смесите няколко телчета и да направите и други животни – акули, октоподи. Ще бъде щур морски лов!
3. Ако навън е прекалено студено или родителите ви не ви дават да си играете с вода, изрежете голям кръг от синята хартия. Това ще е езерото. Можете дори да нарисувате растения и камъчета в него.
4. Готови сте за риболов.

Разпръснете рибките и другите обитатели в езерото или в легена с вода и започвайте играта. Можете да си направите състезание, можете да си представяте, че има риби, които трябва да ловите и такива, които е забранено да ги ловите, за да ги спасите от идващата лава и какво ли още не – използвайте въображението си!

Още интересни идеи, да се учим докато играем:
За по-малките
: Засечете една минута и ловете рибките. След като изтече времето, пребройте колко рибки сте хванали. Сложете ги в една редица, така че да можете да ги преброите по-лесно. След това групирайте улова по цвят. Пребройте колко риби от всеки цвят има. Сравнете броя на рибите във всеки цвят.

За по-големите: Можете да ловите рибите с въдицата, тъй като накрая й има магнит, а рибките са частично направени от метална жица. Колко риби можете да хванете наведнъж? Как бихте модернизирали въдицата, за да хващате повече? Опитайте вашата идея, за да видите как работи тя.

Вижте още:
Защо магнитът не привлича органични вещества?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град