малък готвач

Начало | малък готвач | Малки и вкусни хапки за големи гладници

Малки и вкусни хапки за големи гладници

Аз детето | 2020-09-16

Малки и вкусни хапки за големи гладници

Гладни ли сте? Ама много ли сте гладни? И сигурно ви се иска нещо вкусно, солено и сега веднага? Но ако може и да е приготвено у дома, топло и току-що изпечено, защото кроасаните от опаковка са вкусни, но не чак толкова и понякога омръзват! Имаме за вас идеалната рецепта, която можете да си направите съвсем сами. Вярно, че трябва да се използва ножът за момент, но този път сме сигурни, че ако сте достатъчно внимателни – няма да имате никакви проблеми.

Хапките, които ще ви предложим съдържат съвсем обикновени съставки, но заедно са необикновено вкусни! Ето и какво точно ще ви е необходимо:

  • 4 кренвирша
  • 1 пакет охладено бутертесто
  • кашкавал или друг вид сирене – най-лесно ще стане ако просто си купите от онези кашкавалчета в пликчетата, които са си готови и нарязани
  • доматен сос, кетчуп или лютеница (става прекрасно и с трите)

Ето и как точно се прави:

Имайте предвид, че бутертестото ви трябва да е студено, но не и замразено! Но преди да се заемете с него разрежете кренвиршите на две и ги поставете в чиния. Ще ви трябват след малко.

След което разстелете бутертестото на масата, не цапа много като цяло, така че можете направо върху нея. Разрежете го на квадрати, които са нито прекалено големи, нито прекалено малки. И не се притеснявайте, дори и да не са съвсем еднакви това няма да е проблем. После, без да разделяте още тестото, а както си е нарязано, но цяло през един квадрат поставете парченце кашкавал.

Другите пък намажете с лютеница или доматен сос и после намазаните поставете върху тези с кашкавала.

Сега имате и два избора, които стават еднакво вкусни. Както сте направили парчетата, така можете да поставите и по половин кренвирш и да го увиете, а можете и да нарежете бутертестото на по-тънки лентички и да увиете с тях кренвирша. Така ще се вижда повече. Каквото и да изберете обаче – все е вкусно.

Накрая постилате хартия за печене в тавичка, нареждате почти готовите хапки, но на около един пръст разстояние, защото при печенето тестото се надува и може да се залепят една за друга и печете около 20 минути на 200 градуса!

Това е! Сега ви оставяме, защото се оказа, че и ние сме гладни и вече ни текат лигите, затова... отиваме да готвим!

Прочетете още:
Полезни правила за млади готвачи
Щъркът готвач



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град