приказки от деца

Начало | приказки от деца | Малкото приключение на големите приказни герои

Малкото приключение на големите приказни герои

Алиджан Адашолу | 2019-12-19

Малкото приключение на големите приказни герои

Моите любими герои Дръндьо, Хитър Петър, Емил от Льонеберя, Пипи Дългото чорапче, Патиланчо, Пинокио, Доктор Дулитъл и Палечка всеки ден участвали в своите приключения. Всичко било наред, докато един ден един портал ги засмукал в един и същи свят. Те се чувствали странно, защото никога преди това не се били виждали. Първи, който се запознал с всички бил Хитър Петър. Той започнал да разправя своите случки. А доктор Дулитъл веднага тръгнал към гората да търси животни.

Настъпила вечерта и всички седнали на земята в кръг. Добре че Пипи имала кибритче и запалили лагерен огън. На сутринта всички решили да си направят подслон. Само доктор Дулитъл още го нямало. Той нали беше тръгнал да си намери животни!? Не след дълго той се върнал с много горски плодове и гъби. Направил от гъбите супа за всички. А те през това време направили подслон от покрив и една стена, която по чудо не падна. Всички бяха доволни. Палечка набрала цветя и украсила. Дръндьо и Емил станали приятели. Патиланчо имал лист хартия и отново почнал да пише на приятеля си. Е, нямаше, как да го изпрати, но нищо.

Вечерта всички се събраха отново около лагерния огън под подслона. Тогава те видяха отново портала. Гушнаха се и си казаха „Довиждане!“. Влязоха в него и отново всеки се върна в своето приключение и своята книга.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град