сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Много сладка калинка от хартия си направи и пролетта у дома покани

Много сладка калинка от хартия си направи и пролетта у дома покани

Аз детето | 2019-02-21

Много сладка калинка от хартия си направи и пролетта у дома покани

Не сме сигурни за вас, но ние смятаме, че времето за пролетна украса най-накрая настъпи! Може и още да сме февруари, но как очаквате пролетта да си спомни, че трябва да дойде ако никъде нямате пролетна украса? При това този път въобще нямаме намерение да ви даваме идеи за гирлянди от цветя или цветя изобщо. Вие знаете как да си ги направите сами. Този път ще ви покажем как да си направите една много сладурска калинка. При това за нея ще ви трябват само червена и черна хартия, ножица, молив и лепило. Ха, нима вече ги приготвихте. Е, тогава нека направо да започваме с инструкциите.

За една калинка трябва да изрежете кръг от червената хартия. Колкото по-голям е той, толкова по-голяма ще е и калинката, така че от вас зависи. Можете да си направите мъничка, каквито са истинските в природата или огромна, каквото ви казва въображението. От останалата червена хартия изрежете дълги и тънки ленти. Горе-долу с дебелината на малкия ви пръст. От черната хартия пък изрежете по-малки кръгчета за точките. Техният размер зависи от големината на калинката ви. Отново от черната хартия изрежете и голям кръг, който след това прегънете по средата и също разрежете, за да получите два полукръга. Всъщност ще ви трябва само единият, другия ползвайте, за да оформите и антенки!

Сега и забавната част: лепенето. Сложете пред себе си червения кръг и целия го намажете с лепило. После, както е показано и на картинката, сгънете едната червена лента и залепете двата ѝ края за кръга, така че да стърчи нагоре като полукръг. Направете същото и с другата червена лента, но от другата страна, така че двете да се кръстосат по средата.

Продължете със следващите две червени ленти, поставяйки ги между първите две. Броят на лентите е в зависимост от размера на калинката, която правите. Важното е накрая да имате плътно залепени една до друга червени ленти. След като приключите с това е лесно. За горната част на черния полукръг залепете антенките, нарисувайте очи, а може и усмивка ако решите и го залепете за тялото на калинката отстрани, така че да се вижда. А отгоре на места прикрепете и черните кръгчета (точки).

Готови сте! Вижте колко красива стана, направо може да мине за истинска!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град