сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Мраморно изкуство от хартия

Мраморно изкуство от хартия

Аз детето | 2017-02-02

Мраморно изкуство от хартия

Знаете ли, че пяната за бръснене на татко е вълшебна? Не ни ли вярвате, тогава защо просто не направите това, което сега ще ви кажем, за да се уверите със собствените си очи, а също и с вашите ръце, защото сами ще направите всичко. Дори и да не сте най-талантливите художници и като някои от нас едва да умеете да рисувате къщичка и дърво по онзи начин, по който го правят 3-4-годишните, с този проект няма да сгрешите. Ще направите нещо наистина красиво и оригинално, при това само за минути. Най-хубавото от всичко е, че вашето мраморно изкуство може да се използва за толкова много полезни неща: да нарисувате друга картина отгоре и да стане истински шедьовър, да го оставите така и пак да е красиво, да ползвате картона за опаковане на подарък, учебник, тетрадка, дневник, за красива и оригинална картичка. Можете да приложите подобна техника дори и върху бяла тениска. Става много сполучливо!

За подобен вид изкуство далеч не ви трябват някакви специални бои, четки или други материали. Трябва ви бял картон, боя за храна (цветът е по ваш избор), шпатулка или линия, нещо, което да подложите под картона, още един картон и разбира се малко пяна за бръснене.

Всичко се прави изключително лесно. Някъде, най-добре върху маса сложете или постелете нещо, което никой не би имал против ако се изцапа с боя, за разлика от масата. Върху него сложете и картона. След това го напръскайте обилно с пяна за бръснене. Накрая на 3-4 места капнете боя за храна и леко я размажете със шпатула или линия, но без да разбърквате. Разбъркате ли като за кекс, ефектът ще се развали. Иначе сами виждате, че още отсега си е доста красиво, нали?

Почти накрая взимате белия картон и го слагате върху вече цветната пяна за бръснене. Леко притискате с ръка и оставяте всичко така за около 5 минути. След това внимателно вдигате белия картон и отново с помощта на шпатула или линия махате пяната и готово... Получило се е нещо много красиво.

Както казахме, сега можете да го сгънете на две, от едната страна да надпишете нещо и става прекрасна картичка. По тази технология пък можете да направите най-интересната опаковка за подарък, която не се продава никъде. Накрая ако резултатът ви харесва, можете да смесите и два или три цвята заедно. Забавлявайте се и творете на воля!

Ако обичате да рисувате с нови техники, можете да опитате и:
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Рисуване със сапунени мехури



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град