покани

Начало | покани | Музеят „Земята и хората“ ви кани на Великденско изложение на скъпоценни камъни със специална програма за деца

Музеят „Земята и хората“ ви кани на Великденско изложение на скъпоценни камъни със специална програма за деца

Аз детето | 2018-03-26

Музеят „Земята и хората“ ви кани на Великденско изложение на скъпоценни камъни със специална програма за деца

От 30 март до 1 април в Националния музей „Земята и хората“ ще се проведе Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите“. Участие са заявили 65 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан, Сърбия и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Ще участват 2 университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски“ и Нов Български.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали – образци с изключителна класа от цял свят, от световноизвестни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

Падналите върху земната повърхност твърди тела с извънземен произход винаги са провокирали интереса и на учените, и на широката общественост. За първи път ще участва колекционер на метеорити, намерени на различни места по света. Поради разрастване на изложението, то ще се проведе на І и ІІ етаж в Експозиционната зала.

Специално за децата на първия етаж в Експозиционната зала ще бъдат организирани:

  • Грънчарска работилница – на автентично грънчарско колело ще могат да изработят керамични изделия: гърненца, чаши, купички, чинийки, свещници. Сами ще изберат формата на изделието и цветовете за декорацията му. Свойствата на глината и тайните на грънчарството, децата ще овладяват с помощта на художник-керамик. Заниманията ще се провеждат през трите дни на изложението от 11.00 до 18.00 часа.
  • Ателие за декорация на великденски яйца – през трите дни на изложението от 11.00 до 18.00 часа. На децата ще се предоставят яйца от дърво, които ще украсяват с помощта на художници.
  • Изработване на дребни бижута и декорации с мъниста. Това занимание ще се води от ателие с традиции и опит в обучението на деца в различни техники и дизайн при изработването на бижута. Заниманието ще се проведе на 1 април (неделя) от 11.00 до 17.00 часа.

Вход в музея – с билети от 1 лев за деца и възрастни.


Работното време е от 10.00 до 19.00 часаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град