новини детски

Начало | новини детски | На куклен театър… у дома

На куклен театър… у дома

Аз детето | 2020-03-22

На куклен театър… у дома

Актьори от варненския куклен театър ще четат приказки за децата във Facebook всяка събота и неделя. В рамките на „Приказка за теб“ трупата ще чете класически произведения за най-малките си зрители. Всеки уикенд във Facebook. Стартовият час на виртуалната среща е като в салонна програма – 11 часа.

Форсиран от стриктните мерки за ограничаване на заразата чрез масово струпване на хора на едно място и отлагане на всички спортни и културни събития, Варненският куклен театър трябваше да спусне завеса. Въпреки това актьорите рестартираха връзката си с децата като започнаха да им разказват приказки онлайн – безопасно и според изискванията за карантина. Първите излъчвания на живо в интернет бяха на 14 и 15 март, а големият интерес към тях насърчи трупата.

Приказките ще продължат дотогава, докато малчуганите ще трябва да стоят затворени у дома. Ако сте изпуснали живото излъчване на историята в социалните мрежи, винаги можете да я изгледате на запис в удобно за вас време на сайта на театъра.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град