игри в дома

Начало | игри в дома | На листа ръката си очертай, красив крокодил (или само крокодилска глава) си нарисувай и играй!

На листа ръката си очертай, красив крокодил (или само крокодилска глава) си нарисувай и играй!

Аз детето | 2020-08-20

На листа ръката си очертай,  красив крокодил (или само крокодилска глава) си нарисувай и играй!

Някога опитвали ли сте да рисувате крокодил? Те може да изглеждат доста страшни с голямата си уста и остри зъби, но ако ги гледаш само на клип или картинка, всъщност са впечатляващи! Много хора ги намират и за доста красиви. Вярно е, че имаме изрази като „грозен си като крокодил“, но като се замислиш той не е особено верен! Особено в света на рисуването! Там можеш да направиш всичко още по-интересно и красиво, ако разбира се имаш този талант. За всички останали като нас е по-вероятно да направим крокодила още по-грозен... Но не и този път! Днес ще ви покажем една интересна идея с която да нарисувате красив крокодил или поне главата му. Сигурно вече се досетихте, че сега ще рисуваме крокодил с ръка! Да-а-а, естествено, че рисуваме с ръцете си, но ние имаме съвсем друго предвид. Да очертаеш дланта си на бял лист (може и на син ако искате) и след това да я оформиш като красив крокодил се оказва наистина като детска игра. Искате ли да разберете как става това чудо? Ето така...

Вземете бял лист хартия и го поставете на удобна и твърда повърхност. Ще ви трябва и черен молив, флумастер, маркер или нещо такова. После поставете дланта си върху средата на листа и я изкривете нагоре. После разперете всички пръсти, а след това сгънете показалеца и средния пръст един до друг. Останалите пръсти свийте под дланта, а палеца отдалечете възможно най-много. Трябва ръката ви да изглежда така!

После очертайте ръката си и съединете линиите от другата страна! Вече го виждате, нали, с още няколко щрихи и линии двата ви опънати пръста е едната част от челюстта на крокодила, над тях нарисувайте очи, довършете челюстта, като просто нарисувате още една линия над палеца и не забравяйте острите зъби.

Накрая оцветете в зелено или синьо крокодила, защо пък не, и вижте какъв шедьовър стана. Кой ви е казал, че не можете да рисувате!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град