игри в дома

Начало | игри в дома | На листа ръката си очертай, симпатична змия си нарисувай и играй!

На листа ръката си очертай, симпатична змия си нарисувай и играй!

Аз детето | 2018-11-15

На листа ръката си очертай, симпатична змия си нарисувай и играй!

Някога опитвали ли сте да рисувате змия? Те са интересни, а могат да бъдат и много красиви. При това далеч не всички са толкова опасни и отровни, колкото ни се струва. Някой хора дори си имат домашен любимец змия. Не в това е въпросът за нас днес обаче. Яркозелена, яркочервена, тъмносиня или пък комбинация от всички тези цветове – да, съществуват и такива змии и тогава просто ти се иска да ги нарисуваш. Ако не ни вярвате, погледнете тази снимка – това е съвсем истинска змия. Как да не ви се иска да си я нарисувате. Пък и няма да е толкова трудно, нали?

Просто трябва да нарисувате една извита линия, към нея да добавите друга, за да се получи една дебела извита ивица, накрая очи и малка издължена муцуна и сте готови! Да, ама не! От опит можем да ви кажем, че изобщо не е толкова лесно. Когато и да сме опитвали да рисуваме змия, винаги се е получавало.... нещо подобно, ама не съвсем! Повечето пъти прилича просто на линия, която сме опитвали да начертаем права във влак или по време на земетресение. А си мислехме, че ще е лесно...

Един ден обаче, докато рисувахме ето това жирафче открихме, че по подобен начин можем да нарисуваме и красива змия. Сигурно вече се досетихте, че сега ще рисуваме змия с ръка! Да-а-а, естествено, че рисуваме с ръцете си, но ние имаме съвсем друго предвид. Да очертаеш дланта си на бял лист (може и на син ако искате) и след това да я оформиш като симпатична змия се оказва наистина като детска игра. Искате ли да разберете как става това чудо? Ето така...

Вземете черен молив или флумастер и лист. Поставете листа на маса, бюро или друга твърда повърхност и сложете цялата си длан върху него. След това внимателно свийте пръстите си, като оставите малкия и палеца изпънат. Останалите приберете под дланта, така че да стърчат съвсем малко. След това опънете палеца възможно най-много настрани. Естествено не се напрягайте прекалено, просто нека е настрани, рисунката ще се получи. След това с помощта на другата ръка очертайте формата на дланта си – такава каквато я направихте според нашите инструкции. Накрая трябва да получите това!

Сега обърнете листа така, че очертаният ви палец да сочи нагоре! След това съединете страната на която не е очертано нищо с другата. Започнете от долната страна на палеца и се постарайте да направите същата вълнообразна линия, която има и на очертаните ви пръсти. Не е задължително да е съвсем точно, просто да не е прекалено различно.

Сега е още по-лесно. Съединете всяка вълничка една с друга с линия, отново леко крива. Така ще изглежда сякаш змията ви се е навила, както обикновено правят! Не забравяйте да съедините и палеца! Трябва да получите това!

Накрая остава да нарисувате очи на върха на палеца и изплезен език, а след това да оцветите змията както ви харесва. Можете да я направите с цветовете на снимката по-горе или пък да си измислите ваши. А можете дори да я направите в стил кавай, ще се получи много готино! Какво точно представлява този стил – цъкнете тук и ще разберете! Около змията можете да нарисувате и други детайли – дървета, храсти или пък сякаш е в зоопарка.

И вижте, дори не личи, че това някога е била ръката ви!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град