афиш

Начало | афиш | На Сладоледения уикенд в Бургас – уникален детски театър за един зрител

На Сладоледения уикенд в Бургас – уникален детски театър за един зрител

Аз детето | 2020-07-31

На Сладоледения уикенд в Бургас – уникален детски театър за един зрител

„Домът ни“ – така се нарича най-новата постановка на театър „Трио“, чиято премиера ще се състои на 1 август от 19:30 часа пред експоцентър „Флора“. Събитието е част от програмата на Сладоледения уикенд в Бургас, съобщават от БНР. Особеното на този спектакъл е това, че той се играе само пред един зрител. Тази нова кратка театрална форма се представя у нас за първи път. Тя ще предизвика интереса и любопитството на всяко дете – заради уникалността на изживяването и факта, че се случва единствено и само за него.

Зрителят заема своето място пред театралния модул „ТЕАТРОМАТ“ и наблюдава случващото се през специален отвор, след като си е поставил аудиослушалки. Актьорът, невидим за него, манипулира куклите на малката сцена. Изживяването е свързано не само с характерните звук и картина, но и със специални ефекти за малкия зрител (имитация на природни явления – мъгла, вятър, мирис). Какво се случва на малката сцена е видимо само за детето, а чакащите отвън могат само да гадаят по движенията на актьора. Но е вълшебно.

Идеята на спектакъла „Домът ни“ е да покаже на децата красотата на заобикалящата ни природа и колко е важно да обичат и пазят нашия общ дом – планетата Земя. 4-минутният спектакъл ще бъде представен няколко пъти в рамките на един астрономически час. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас.

* * *

Водете децата на театър



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град