конкурси

Начало | конкурси | На въпроса отговори и спечели двоен билет за образователната изложба „Човешкото тяло – Науката в нас“

На въпроса отговори и спечели двоен билет за образователната изложба „Човешкото тяло – Науката в нас“

Аз детето | 2018-04-18

На въпроса отговори и спечели двоен билет за образователната изложба „Човешкото тяло – Науката в нас“

Благодарим на всички за участието. Двойни покани за интересната изложба печелят Елица Ганева и Николета Кузманова. Ще се свържем с тях, за да им кажем как могат да получат наградите си.

* * *

Една от най-посещаваните изложби в света „Човешкото тяло – Науката в нас“ вече е в София и очаква своите големи и малки любопитни посетители за едно интересно преживяване. Тя ще остане в столицата до края на май 2018 г. и ще представи над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, сред които и 8 цялостно запазени човешки тела.

„Човешкото тяло – Науката в нас“ е истинска пътуваща енциклопедия, която запознава любопитната публика с начина, по който изглежда и функционира собственото ни тяло. Освен това експозицията проследява историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са започнали да изследват човешкия организъм, като детайлно представя всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за причините, водещи до част от най-често срещаните и тежки заболявания в човешкия организъм и начините да се предпазим от тях и водим по-здравословен начин на живот.

Обиколила е редица градове по света, като Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сантяго, Буенос Айрес, Банкок, Амстердам, Берлин, Истанбул, и за последните 10 години е привлякла над 40 милиона посетители. Искате ли и вие да бъдете един от тези посетители? Тогава се пригответе за една интересна игра! За двама от вас отговорили правилно на един лесен въпрос ще има двойни покани, с които можете да вземете мама, татко или пък защо не баба или дядо и да разгледате „Човешкото тяло – Науката в нас“, която се намира в Bulgaria Mall, Ниво -2 и е отворена всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Ако вече сме привлекли вниманието ви, ето и въпроса:

Кой е най-силният мускул в човешкото тяло?

А. езикът

Б. мишничен мускул

В. трапецовиден мускул

Сигурни сме, че веднага ще се сетите без да се замислите. Затова просто ни изпратете верния отговор заедно с вашето име, фамилия и телефон за контакт (най-добре на някои от родителите ви, ако сте дете), както и населено място на имейл info@az-deteto.com до 30-ти април. На томболен принцип от всички посочили верен отговор ще изтеглим двама печеливши, които ще получат двойни покани за интересната изложба. Желаем ви късмет!

*Молим да имате предвид, че изложбата е най-походяща за деца над 10 години. 



Коментари
6 коментара

Габриела , ,

Публикувано на 18.04.2018

Ще има ли някакъв конкурс за творчество скоро, защото не всички имат възможност да отидат до София дори и да спечелят?

От редакцията: Разбира се. Имаме го предвид, така че до края на седмицата ще има и такъв.

Виктория Кьосева , 13 г.,

Публикувано на 18.04.2018

Здравейте, имам един въпрос. Тези двама които спечелят, датата е от 14 април до 30 май, те ли си избират точната дата между тези две дати кога да отидат?

От редакцията: Здравей, да те си избират. :-)

Ивелина , ,

Публикувано на 23.04.2018

Кога ще има нов конкурс

От редакцията: Туко-що го пуснахме.

Елица Ганева, 15 г.,

Публикувано на 02.05.2018

Имам предложение за нов конкурс! Да търсим и намираме правописни грешки в сайта az-deteto! Ха-ха! Ето една такава в текста за конкурса "Човешкото тяло - Науката в нас" : "Двамата късметлий ще обявим на 3-ти май." Грешна е думата "късметлий". Трябва да е "късметлии". Моля ви, публикувайте ми коментара! Сигурна съм, че и други деца ще го харесат! :) :) :)

От редакцията: Ха-ха! Доста... оригинална идея. Надяваме се, че няма да има много победители в такъв конкурс... И не защото не обичаме да раздаваме награди. ;-) Колкото до думата: благодарим, че забеляза, поправихме я този път.

mariq angelova, 10 г.,

Публикувано на 07.05.2018

mnogo e qko i zobavno

Николета Кузманива, ,

Публикувано на 10.06.2018

Ол,аз. Забравих за този конкурс.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град