новини детски

Начало | новини детски | Над 350 деца и родители споделиха радостта от спорта на „Детска Игриада“ 2018

Над 350 деца и родители споделиха радостта от спорта на „Детска Игриада“ 2018

Аз детето | 2018-06-11

Над 350 деца и родители споделиха радостта от спорта на „Детска Игриада“ 2018

Усмивки, весели моменти, оспорвани състезания, щастливи деца и горди родители, танци, песни, музика, рисунки – убедени сме, че парк „Заимов“ в София скоро не е бил изпълнен с толкова много положителни емоции. Това обаче се случи на 10-ти юни, когато се проведе нашият станал вече традиционен спортен празник „Детска Игриада“. Тази година празникът събра над 350 деца, майки, татковци, баби и дядовци, които искаха да „споделят радостта от спорта със своето дете“ и да прекарат един чудесен неделен ден заедно. Всичко беше така хубаво и всеки от нас беше толкова развълнуван от случващото се, че дори и дъждът реши да се смили над нас и ни подмина съвсем леко. Въпреки прогнозите пълни със силен дъжд и гръмотевици времето трябва да е усетило слънчевото настроение на всички ни и да е разбрало, че дъждът няма място в парка, защото ни подмина! При това даже се опита да завали, но в момента в който децата излязоха на сцената, за да танцуват под дъжда той спря съвсем и слънцето отново се показа. Представете си само каква весела и слънчева енергия имаше в парк „Заимов“ след като успяхме да изгоним дори и дъжда. Но нека започнем отначало.

Най-нетърпеливите участници дойдоха да се регистрират още в 8 сутринта, макар да бяхме обявили регистрацията за след половин час. И след като 10-годишният Борис повлече крак, регистрациите не спираха. За наша радост разбира се! Имаше толкова много нетърпеливи деца и толкова много родители, които също искаха да покажат на децата си колко хубаво е да спортуваш. При това регистрациите не спираха. Дори и в последните минути преди началото на някое състезание имаше участници, които бързаха и искаха да участват. Всичко това продължи чак до последното ни състезание.

През това време пък състезанията вече кипяха с пълна сила. Генчо Генчев, по-известен и като Инспектор N-JOY – нашият прекрасен водещ, обясняваше правилата на всяко състезание, приканваше децата да се включат или пък просто забавляваше всички присъстващи с интересни истории. Състезанията пък бяха повече от интересни и повече от оспорвани. Всяко дете даваше всичко от себе си, но с усмивка. Това е то, радостта от движението. Всичко започна с една вълнуваща „битка“ по бадминтон. Състезанието се проведе заедно с родителите, които определено имаха да покажат, че и тях още ги бива в това. За да е още по-интересно и честно в провеждането му ни съдействаха и партньорите от „Зала Европа“. Това обаче в никакъв случай не беше краят! Състезанието продължи чак до 11 часа, а между временно из целия парк „Заимов“ вече се вихриха и други оспорвани състезания. Велокросът, провеждан със съдействието на „Allterco Robotics“ както всяка година беше просто радост за окото. Всяко дете показа, че може да кара бързо и безопасно и до последно всички се вълнувахме и нямахме представа кой ще спечели. Обратите следваха един след друг.

През това време на нас и на публиката ни се налагаше да отскачаме и на други места в парка, защото там също вече кипеше буря от положителни спортни емоции. Щафетните игри бяха в разгара си! Деца и родители се състезаваха заедно и се опитваха да победят в предизвикателствата, които заедно с партньорите от „Select Asset Management“ им бяхме подготвили. Там разбира се беше също много оспорвано и още по-интересно, когато виждахме, че децата се гордеят със своите родители и ги виждат в светлина, която възрастните не показваме толкова често, а именно да тичаме и да се радваме като децата. Какво да кажем пък за бягането на 50 метра, за което ни помагаха Българска федерация по лека атлетика и спортен клуб „Приорити спорт“. Там участниците бяха толкова бързи и беше още по-вълнуващо. Виковете за подкрепа от публиката не спираха! Заедно с нашите партньори от А1 не спирахме да се вълнуваме и да се опитаме да познаем кой ще е първи, макар че това беше невъзможно. През това време неусетно беше дошло времето и за последната ни състезателна дисциплина, а именно – щафетното бягане. То по нищо не отстъпваше на вълнението, което ни донесоха и всички останали състезания. Благодарение на партньорите ни от „Софийска вода“ състезанието беше не по-малко оспорвано и не по-малко вълнуващо от всички останали.

Но пригответе се: това също не беше всичко – напротив беше едва началото. За да не скучаят участниците докато дойде време за награждаването, а също и за да се чувстват най-малките част от всичко това, имахме и най-различни спортни демонстрации. Те нямаха състезателен характер, но това въобще не ги направи по-малко привлекателни – напротив. Малки, големи и възрастни с удоволствие се спираха пред кътовете за фехтовка, където с желание представителите от спортен клуб по фехтовка „Младост“ обясняваха и показваха някои от тънкостите на този интересен спорт. Убедени сме, че след това много деца решиха, че фехтовка е това, което ще искат да спортуват. Не по-малко желаещи имаше и за Спортен клуб „Айки Будо“ и Карате клуб „Бушидо“, които също с удоволствие разказаха на децата за тези така интересни спортове и дори им показаха някое и друго движение и хватка, които те с интерес упражняваха отново и отново. „Хокей клуб НСА“ също беше част от „Детска Игриада“. Те с удоволствие показаха и разказаха на децата колко всъщност вълнуващ беше хокеят.

За най-малките ни гости пък имаше специална „Детска алея“, където благодарение на аниматорите от „Papilon“ най-малките рисуваха и се забавляваха. На друга специална алея можеха да научат и повече за пътното движение и най-важните знаци, които всеки трябва да познава. Това се случи със съдействието на „бензиностанции ЕКО“. Щандовете на „Florina“, „Nimm2 Smile Gummi“ и „Doppelherz“ пък осигуряваха малка вкусна подкрепа, балони и полезни съвети за родителите.

Сега ако си мислите, че и това е всичко – не, не беше. Докато нашите специалисти обработваха резултатите за обявяването на големите победители от състезанията, ние продължихме да се забавляваме с чуден открит урок по танци от „Studio VS DANCE“ на който определено научихме суперски танцови движения. После без нито миг скука дойде и вълнуващият демонстрационен волейболен мач, в който децата победиха представители на школата на Матей Казийски, както и изпълнителя Venzy, инспектор N-JOY, водещия на „България сутрин“ – Златимир Йочев, водещата на спортните новини по Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска и репортера на предаването „Директно“ – Божила Симова.

Накрая след дългия, но определено вълнуващ и щастлив ден дойде време и за награди на големите победители, много ръкопляскания и вълнения от наградите и разбира се много снимки. За вълнуващ и весел финал на всичко това накрая на сцената излязоха изпълнителите Михаела Филева и Искрен Тончев – Искрата, за да поздравят всички участници с няколко от най-известните си и обичани песни и за да завършим както и започнахме с усмивки!

Az-deteto.bg и Investor Media Group благодарят на всички, които в неделния ден се състезаваха, подкрепяха, работиха и на тези, които се забавляваха с „Детска Игриада“. „Детска игриада“ 2018 е част от социалната мисия на Investor Media Group да насърчава родители и деца да изграждат и развиват здравословни спортни навици, като прекарват повече време в спорт и игри заедно. Кампанията е създадена, за да стимулира повече родители и деца да изберат своя любим спорт, като изпробват различни дисциплини и участват в разнообразни състезания.

Огромни благодарности и на партньорите А1, Allterco Robotics, бензиностанции ЕКО, Софийска вода, Select Asset Management, Florina, Nimm2 Smile Gummi, Doppelherz, Devin, Papilon, Studio VS DANCE.

„Детска Игриада“ нямаше да се случи и без съдействието на Столична община, Медицински център „Доверие“, Българска федерация по лека атлетика, спортен клуб „Приорити спорт“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Клуб тенис на маса НСА, Клуб по фехтовка „Младост“ и Карате клуб „Бушидо“.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град