новини детски

Начало | новини детски | Над сто деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата“

Над сто деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата“

Аз детето | 2017-11-14

Над сто деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата“

Над сто деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата“, който ще се състои на сцената на МДТ „Константин Кисимов“ на 15 ноември, съобщиха организаторите. Средствата набрани от концерта ще бъдат преведени по сметките на млади хора, нуждаещи се от спешно лечение, уточни Иванина Янкова, председател на РС на КНСБ във Велико Търново – инициатор на начинанието.

Благотворителният концерт ще започне с изпълнения на Детския духов оркестър от 17.45 пред сградата на театъра. Наред с най-малките изпълнители от детските градини „Соня“, „Иванка Ботева“ и „Слънце“, на сцената ще излязат и възпитаници на танцови и музикални формации от Младежкия дом, от Центъра за подкрепа и личностно развитие, и изпълнители от село Ресен. Ръководството на Великотърновския театър е предоставило безвъзмездно залата за инициативата, а актрисата Цанка Цанева е автор на сценария.

Над 600 картички, изработени от деца във Велико Търново и Ресен са разпратени до институции, предприятия и организации. Срещу цена от пет лева, те ще бъдат входен билет за спектакъла. Във фоайето на театъра ще бъде организиран благотворителен базар с изделия, изработени от сръчни деца. Инициативата е подкрепена от председателя на Общинския съвет Венцислав Спиридонов, който посочи, че в трудните моменти обществото трябва да помага както финансово, така и морално. Събраните средства ще бъдат разпределени поравно в трите сметки чрез Благотворителния фонд „Проф. Д-р Желязко Христов“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град