За родители

Начало | За родители | Направете писането на домашното забавно и интересно с тези 6 подхода

Направете писането на домашното забавно и интересно с тези 6 подхода

Аз детето | 2019-10-14

Направете писането на домашното забавно и интересно с тези 6 подхода

Детето ви е било цял ден на училище и сега трябва да направи какво? Домашна работа ? Но защо? Това е нещо като да имаш училище и у дома. След цял ден писане, четене и решаване на задачи е напълно възможно вашето дете да се съпротивлява да учи и у дома. Независимо дали детето ви трябва да изучава списък от думи по чужд език, да реши няколко уравнения по математика или да завърши няколко допълнителни задачи, споделяме шест подхода, които могат магически да трансформират домашната работа от скучна и противна дейност в сериозно забавление! Просто четете надолу и изпробвайте всичките!

1. Понякога е полезно да работите заедно

Децата ще се почувстват много по-добре ако работите заедно над задълженията си. Тук не става въпрос да им пишете домашните, а да им кажете, че сега и вие ще работите и те също трябва да напишат домашните си. Това може и да не звучи като нещо особено за вас, но определено става стимул за по-малките ученици, защото ги кара да се почувстват по-големи и важни. Така че докато детето пише домашното, защо не седнете до него и не отговорите на имейлите си или пък просто не прочетете нещо, което се каните да направите от дълго време.

2. Бъдете креативни

Да седиш като статуя и да учиш факт след факт или да решаваш една задача, а после и друга не е точно вълнуващо, така че помислете за превръщането на писането на домашни у дома в изцяло креативно приключение! Докато детето ви чете част от зададения текст, използвайте възможността като шанс да го направите на игра. И четете заедно все едно сте актьори. Ако актьорското майсторство не е това, което вашият малък ученик харесва, рисувайте математическите задачи, извайвайте красиви букви или превърнете историческите факти в песен. Други идеи (идеални за по-големи деца) включват по-сложни задачи, като например създаване на поредица от картини, които обясняват текст, който детето се опитва да интерпретира или пък пеене на стихотворение, като използва свои собствени музикални ноти.

3. Нека да учи със съученици

Започнете своя собствена учебна група. Накарайте хлапето да покани съученици да четат, пишат и да решават математически уравнения заедно. Ако вашият ученик е достатъчно голям, за да се справи с организирането и делегирането, направете крачка назад и оставете детето си да поеме ръководна роля. По-малките деца може да се нуждаят от повече помощ – помислете за това като малко образователно гости.

4. Хапване и домашни, защо не?

Нека си го кажем: Гладното дете е неконцентрирано, немотивирано и нещастно дете. Затова защо не приготвите нещо здравословно и вкусно и всеки път, когато напише нещо правилно или реши задачата без грешка да получава от вкусното лакомство.

5. Ангажирайте сетивата

Има причина онези фиджет спинъри да се окажат изведнъж в ръцете на всяко дете. Докато ангажирането на чувството за допир, миризма или зрението на децата ви може да изглежда разсейващо, това всъщност може да им помогне да се съсредоточат. Опитайте да направите сензорна дейност при писането на домашни. Дори и тихата и подходяща музика е достатъчна.

6. Направете бюрото интересно

Google, Apple и други технологични гиганти имат интересни работни пространства за своите служители. Защо? За повишаване на производителността. Създайте интересно бюро или цяло пространство, което могат да споделят всичките ви деца (или цялото ви семейство), вместо да изпращате малките си учащи в стаята им сами. Заменете скучния стол с топка за йога, сложете красиви цветя, а защо не и няколко играчки. Така детето ще пише домашните с удоволствие.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град