игри в дома

Начало | игри в дома | Нарисувай ми пчела

Нарисувай ми пчела

Аз детето | 2017-03-10

Нарисувай ми пчела

Времето навън пак застудя, понякога и вали дъжд. Голяма скука, а тъмън мислехме, че вече времето ще става за игри навън. Все пак, нищо не пречи докато чакаме отново Слънцето да ни огрее с веселите си лъчи да се повеселим с няколко забавни игри у дома. Ето една от тези игри.
Тя се нарича "Нарисувай ми пчела" и както може би се досещате и най-подходяща за тези, които обичат да рисуват. Целта на играта е много лесна – рисувате пчела и който я нарисува пръв печели. Но има една уловка, сега ще разберете каква е тя.

Какво ви е нужно:
листове хартия
моливи
две зарчета

Това е игра за двама или повече играчи. Всеки играч има нужда от лист хартия за рисуване и няколко молива. След това всеки играч, по посока на часовниковата стрелка хвърля зарчетата, вижда кое число показват, събира двете числа и рисува тази част от пчелата, която съответства на номера.
2 – тяло 
3 – крак
4 – крак
5 – крак
6 – крак
7 – крак
8 – крак
9 – око
10 – око
11 – антена
12 – антена
12 – глава   


Това е всичко, разбрахте нали? Ето два примера, за да ви покаже как се играе:
Да речем, че се от зарчето сте изкарали едно. Хващате листа и виждате, че на едно отговоря главата, рисувате я и подавате зарчето на следващия до вас. Той прави същото и го дава на следващия и така го правите отново и отново докато някой не нарисува цялата пчела.
Ако ви се падне част, която вашата пчела вече има, то не правите и не рисувате нищо, а просто давате реда на следващия.
Използвайте различни цветове, за да направите пчелата си специална.

Снимка: lifestyle.howstuffworks.com



Коментари
3 коментара

Елица , 11г г.,

Публикувано на 11.03.2017

Много е готина!!! И забавна!!! Аз имам идея за игра- казва се ,,Сляпа мода"(смятам че на момичета ще им е по интересно). На модели (продават се по книжарниците) всеки рисува някаква дреха. Звучи лесно нали? Но ето я уловката- рисува се с затворени очи и в никакъв случай не се гледа а само се налучква. Победител е този който най добре е налучвал коя дреха къде трябва да е

1 , ,

Публикувано на 06.06.2017

никога няма да се падне 1, защото при сбор от две числа, най-малкото, което може да се получи е 2!

От редакцията: Така е, много си прав. Ще го поправим. Благодарим, че ни писа.

1 , ,

Публикувано на 06.06.2017

И аз Ви благодаря, че коригирахте. Продължавайте да показвате все такива интересни игри, които не са свързани с компютър.Хубад ден и лека работа!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град