игри в дома

Начало | игри в дома | Нарисувай ми... само с една линия

Нарисувай ми... само с една линия

Мирела Любенова | 2021-04-28

Нарисувай ми... само с една линия

Рисуването освен приятно творческо занимание, което да успокои бурно въображение или пък да развихри спокойно такова, е много подходяща и забавна игра у дома. Когато е прекалено топло, тъмно, рано, студено или въобще по някаква причина неподходящо за игри навън, а пък игрите вкъщи са скучни, телевизията е крайно неподходяща в момента, а времето за игри през компютъра и таблета е свършило или пък просто не искате да го прекарвате точно по този начин – то опитайте нашата игра. За нея ще ви трябват само няколко листа хартия, каквито ви се намират. Може дори и от тетрадка, както и някакъв маркер, молив, флумастер или дори химикалка. Това е всичко, а предизвикателството е по-интересно и по-впечатляващо дори и от най-страшното зомби и от най-смелия самурай или какъвто и да е друг любимият ви герой от любимата ви игра.

Целта на играта по същество е съвсем лесна – трябва да нарисувате нещо, животно, цвете, вид храна, но само с една линия без да отделяте средството си за рисуване от листа и да го нарисувате от един път. Или поне да нарисувате форма, която прилича на това. Това е всичко, останалите правила си ги измисляте вие. Играта може да играете както сами, така и да си правите състезания с приятелите. Така например можете да изберете само една тема, животни (каквато ще видите във видеото) и след това можете да направите всичко:

  • да се състезавате кой най-бързо ще нарисува (пак повтаряме само с една линия) избраното животно;
  • кой ще нарисува най-много животни;
  • кой ще нарисува най-красивото животно.

 

И още толкова много варианти, които сами можете да изберете, защото знаете ли – най-хубавите, забавни и весели игри не са тези на компютъра, а тези, които сами си измислите. Опитайте и още веднага ще разберете, че сме прави!

Вижте и още интересни неща свързани с рисуването:
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Рисуване със сапунени мехури
Тайната на цветните пастели
Да рисуваме лесно и красиво с числа



Коментари
3 коментара

Despina Raycevi, 12 г.,

Публикувано на 18.04.2017

az sim poditel

стефани стефани алексаандър анеva, sedem г.,

Публикувано на 23.04.2017

много ми са интересни игрите

А... , 11 г.,

Публикувано на 22.02.2022

колко теста общо има?
От редакцията: Не сме ги броили. :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град