сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Нарисувайте бляскав еднорог с помощта на... стъпалото си

Нарисувайте бляскав еднорог с помощта на... стъпалото си

Аз детето | 2020-02-11

Нарисувайте бляскав еднорог с помощта на... стъпалото си

Винаги сме смятали, че еднорозите са най-хубавото нещо, което човек може да нарисува! Те са приказни, цветни и най-хубавото при тях е, че можеш да ги направиш каквито си искаш. Можеш да вложиш нещо от себе си и във всичко друго, но винаги ще се намери някой, който да ти каже, че зайците не са розови или пък, че очите на жирафа въобще не са такива. При еднорозите обаче това няма как да се случи, защото кой е виждал истински еднорог. Те идват от света на въображението, което означава, че можете да ги нарисувате каквито си искате. Единственото условие според нас е да имат рог, защото нали еднорог... Цветовете обаче например могат да бъдат всякакви, всъщност колкото по-цветен е той – толкова по-хубава ще бъде и рисунката. И вярвате или не еднорог можете да нарисувате дори и с помощта на стъпалото си и той ще стане красив. Искате ли вместо да ви убеждаваме с думи, направо да опитате!

Тогава си пригответе молив, лист хартия, флумастери, моливи или боички, а защо не и няколко блестящи химикалки и нека да започваме.

Първото, което трябва да направите е да вкарате стъпалото си в действие. Как по-точно? Просто го поставете на хартията и с помощта на молив го очертайте – цялото. Всяка извивка и дори пръстчетата си. Ако пък искате за по-лесно можете да очертаете стъпалото на по-малките си братя и сестри. Те със сигурност с интерес ще наблюдават как крака им се превръща в еднорог и ще ви смятат за истински майстори на рисуването.

След като сте направили това ви препоръчваме просто да оцветите стъпалото си. Цветът е по ваш избор, но не забравяйте, че това ще е еднорог! После е време и за красивата му грива. Тя става най-лесно с водни боички и четка. С моливи също ще се получи, но трябва да повторите рисуването няколко пъти. А то е лесно – от пръстите на стъпалото просто правете дебели линии, които да са леко заоблени на места. Сякаш сте решили да рисувате кръг и малко след това сте се отказали. Направете това от всеки пръст и нека те да са дебели. Най-хубаво ще стане ако ги нарисувате с различни нюанси на един и същи цвят. Но както казахме, ако изберете и да са съвсем шарени пак ще се получи идеално.

Палеца очертайте хубаво с черен молив, но само него. Той идеално ще послужи за ухо на еднорога. Близо до него нарисувайте и един рог! Това е съвсем лесно! Правите дебела права ивица с ъгъл накрая, а вътре я оцветявате както намерите за добре. По средата на стъпалото нарисувайте и око, а на петата дупка за нос и усмихната уста! Тук е моментът да включите и блестящите химикалки, като оцветите на места! Ха, вижте – вашият еднорог е готов!

По желание можете на някои места да направите по-плътни черни линии по гривата, а също да имате и фон или пък звездички, сърчица, цветя около самия еднорог. Какво точно ще е – решавате вие. Но кой би предполагал, че от очертанията на едно стъпало може да се получи такава красива и вълшебна рисунка!



Коментари
3 коментара

Richi petkova , 13 г.,

Публикувано на 23.02.2020

nay hubite gatanki

Деница Пашовска, 10 г.,

Публикувано на 14.05.2020

Много интересно

Ева , 9 г.,

Публикувано на 25.07.2023

Ууууу това е много красиво и интересно.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град