зоокът

Начало | зоокът | Нарния – котето с две лица

Нарния – котето с две лица

Аз детето | 2018-02-23

Нарния – котето с две лица

Тя е само на 12 месеца, но вече е тотален хит в интернет и всички говорят за нея! Посрещнете Нарния – новата интернет знаменитост! Нарния разбира се в случая не е вълшебната страна от онази прекрасна книга. Тя е коте! Какво друго може да бъде популярно в интернет. Та той е наводнен с котки или по-скоро е здраво „накоткнен“. Този път обаче Нарния има пълното право да е известна. Тя не е просто обикновено животинче, тя е необикновено такова! Тя е красива, сладка, синеока и е с две лица... Да не се шегуваме! Като я погледнеш от едната страна и след това от другата изглежда като две напълно различни котки.

Също като името си, Нарния е вълшебна и невероятна, защото едната част на муцунката ѝ е черна, а другата – сива. При това двете половини са разделени точно по средата с една идеална черта. Сякаш не я е създала природата, а самите вие сте я оцветили. Уникалното котенце е родено на 28-ми март 2017 година и живее при Стефани Хименез във Франция. Тя е от породата Британска късокосместа. Предполага се, че уникалният ѝ външен вид е резултат от сливането на два ембриона.

Въпреки че точната причина за отличителния външен вид на животното не е известна, други котки, приличащи на Нарния, са познати като химера. Те са резултат от сливането на две оплодени яйцеклетки или два ембриона в ранен етап от развитието им в утробата на майката. Химери може да има и при други видове, включително и сред хората, но повечето дори не подозират за състоянието. Знаци за него са например участъци от косата с различен цвят. Котето е толкова красиво, че дори най-известният френски фотограф Жан Мишел Лаба е решил да му направи специална фотосесия!

Какво да ви кажем... В интернет понякога има невероятни котки!

Снимки: Jean Michel Labat/Caters News



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град