новини детски

Начало | новини детски | Детската програма „Наше лято“ в Тервел започва след дни

Детската програма „Наше лято“ в Тервел започва след дни

Аз детето | 2016-06-20

Детската програма „Наше лято“ в Тервел започва след дни

Децата в Тервел и през това лято ще могат да се забавляват с проявите от календара на Общинската ваканционна програма „Наше лято“. Организаторите от ОДК „Малкият принц“ и община Тервел, с помощта на читалище „Димитър Дончев-Доктора“, учители и приятели, отново са подготвили изненади за своите малки съграждани.

Ще действа школа по икебана, а работата на децата в нея ще приключи с изложба. Ще работи клуб за разучаване на български хора`, като ръководител на клуба ще бъде Нели Денева – гл. хореограф на ДФТА „Калинка Вълчева“. Децата ще се занимават и в летен клуб по шахмат. За почитателите на „Наше лято“ ще има 3D кино на открито. Любителите на историята ще станат част от атмосферата на истински разкопки на крепостта „Палмате“ в с. Оногур. Ще има занимания по изработване на изделия от царевична шума.

Стартиралите през миналата ваканция атрактивни занятия „Кулинарна ваканция“, „Куклена забава“, „Тенис на маса“, „Лятна школа по керамика“ и изучаване на историята на родния край ще продължат и това лято. Тези занимания ще се провеждат по график, определен от ръководителите на школите. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците. Утвърдените вече рисунка на асфалт, четене на приказки, велопоход, пожарникар за един ден, ден на талантите с караоке купон, рисунка на асфалт, велопоход, състезание с ролери и тротинетки, „Моят домашен любимец“, състезание „Бързи, смели, сръчни“ ще продължат и през това лято.

За най-активните участници през месец август ще се организират занимания в басейна на ЦДГ „Здравец“, както и весел детски карнавал.

Лятната програма ще завърши с екскурзия до крепостта „Абритус“ край Разград.

Откриването на програмата „Наше лято-2016“ ще се състои на 28 юни, а записването за участие на желаещите в различните клубове се извършва в ОДК „Малкият принц“. Графикът на заниманията за двата месеца ще бъде публикуван на сайта на Община Тервел.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град