сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Най-красивата русалска огърлица

Най-красивата русалска огърлица

Аз детето | 2019-03-18

Най-красивата русалска огърлица

Да си принцеса с лъскава, блестяща рокля и да живееш в огромен замък вече не е мечтата на всяко момиче. На хоризонта имаме много по-красиви, интересни и приключенски настроени героини – русалките. Днес всеки иска да бъде русалка и това никак не ни изненадва – дори ние искаме да сме такива. Те са красиви като принцеси, но за разлика от тях освен да се кипрят цял ден пред огледалото, могат и много други неща. Те са смели, могат да плуват под водата и имат някои интересни свръхчовешки способности. Какво повече би могъл да иска човек. Но за съжаление русалка не се става така лесно, понеже не всеки е роден за русалка. Изглежда много просто да се потопиш във вълшебно езеро на пълнолуние, ама хич не е така лесно да го намериш. То е скрито много добре и докато всички го търсим, все пак можем да се почувстваме като истински русалки, като си направим тази невероятно красива русалска огърлица. Особено подходяща е точно за сега – за ставащите все по-топли дни, идеално ще допълни всяка лятна дреха и всяко момиченце ще стане истински красиво като най-хубавата русалка.

Необходими са ви:
голяма и красива мида – може да си купите, а може и да си намерите по време на морската почивка
здрава връв или пък направо панделка
красиво камъче – понеже ние не успяхме да си намерим, и камъче си купихме, продават се почти навсякъде и има много интересни и готини
блестящ лак за нокти
лепило, по възможност блестящо
блестящ прах за декорация

Как се изработва:

Първата и много важна стъпка е да помолите някой възрастен да продупчи дупка откъм горната част на мидата. В никакъв случай не опитвайте да направите това сами, защото не е никак лесно и можете дори да счупите мидата, пък възрастните имат повече опит с тези неща. След това вече дали ще стане красиво зависи само от вас.

Изберете какво камъче да сложите и с какви блестинки да го съчетаете – това е изцяло както решите. След това намажете цялата вътрешна част на мидичката с лепило, по възможност блестящо, сложете камъчето по средата и леко го притиснете, за да се залепи. След това напълнете с плътен слой блестинки, колкото повече, толкова по-интересно ще стане. Ако трябва отгоре върху тях намажете с още малко лепило и ги оставете да стегнат и лепилото да изсъхне за около половин час. След това намажете цялата мидичка с блестящ лак и прокарайте през дупката красива панделка, за да сложите готовото колие на врата си.

Сигурни сме, че всяка русалка сега ще ви завиди за него!



Коментари
1 коментар

Фен на Мади , ,

Публикувано на 27.08.2016

Ще се опитам да я направя. Страхотна е!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град