малък готвач

Начало | малък готвач | Най-вкусните спаначени хапки, които ще се харесат и на най-злоядото дете

Най-вкусните спаначени хапки, които ще се харесат и на най-злоядото дете

Аз детето | 2019-04-02

Най-вкусните спаначени хапки, които ще се харесат и на най-злоядото дете

Шепа свежозелен спанак – тези думи със сигурност не ви изкушават, защото каквото и да си говорим, много малко деца по света обичат спанак. Но какво ще кажете за свежи спаначени хапки! Не сте ли опитвали досега... Колко жалко – те са толкова вкусни, че дори тези от вас, които само при споменаването на думата спанак правят намръщена физиономия – ще ги харесат и ще ги хапват с удоволствие. Единственият начин да разберете със сигурност че е така, е да ги опитате. Така че защо направо не си купите необходимите продукти!

Вземете си и дълбока купа, лъжица, нож и дъска за рязане, както и силиконова форма за мъфини.

Ето и как точно да си приготвите вкусните хапки:

Първо добре измийте лука и спанака и ги изчистете при необходимост. Обелете и скилидките чесън и ги нарежете на дребно. Няма точно определена форма, просто трябва да е на малки парченца. Ако не сте достатъчно умели с ножа, помолете някого за помощ. Със сигурност няма да ви откаже.

След това чукнете яйцата в купа и ги разбъркайте, към тях добавете нарязаните зеленчуци, както и настърганото сирене, а не забравяйте и зехтина. После с помощта на лъжицата сипете във формата за мъфини от сместа. Напълнете обаче само до половината и после поръсете отгоре с малко кашкавал.

След това печете на 200 градуса за около 20 минути. Накрая внимавайте като ги вадите, иначе са толкова вкусни. Могат да се хапват и топли, и студени, и по всяко време! Спанакът никога не е бил по-вкусен.

Със спанак можете да си сготвите още:
Сочно пиле със спанак
Хрупкави спаначени минипици



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град