малък готвач

Начало | малък готвач | Най-вкусното домашно фъстъчено масло

Най-вкусното домашно фъстъчено масло

Мирела Любенова | 2020-01-24

Най-вкусното домашно фъстъчено масло

Някога опитвали ли сте фъстъчено масло? Ние не бяхме, но непрекъснато слушаме в любимите ни филми как децата си похапват за закуска сандвичи с фъстъчено масло и сладко или пък банани, а някои като Рамона Куимби дори и с шунка и фъстъчено масло и сладко, сладко облизват лъжицата и пръстите си след като приключат със закуската. Дълго гледахме и бурканчетата по рафтовете, които сякаш ни казваха: „Опитай ме, вкусно съм!“, но така и не набирахме достатъчно смелост. Докато един ден видяхме рецепта за домашно фъстъчено масло. Решихме, че това ще е по-хубаво за първия ни вкусов опит и затова си я направихме. Е, трябва да ви кажем, че останахме изненадани, подчертаваме приятно изненадани. Така че съветваме и вас да я опитате. Пък и какво можете да загубите ако не ви хареса: малко продукти и около 10 минути време от деня си.

Необходими продукти:

  • 50 грама белен печен слънчоглед
  • 100 грама белени печени фъстъци
  • ? разтопено масло
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица какао

Как се приготвя:

Важно е да ви кажем, че ще ви трябва и малко помощ. Тук просто няма изключения, защото да разтопиш масло на котлона не е толкова лесно, освен това някой трябва да раздроби почти като на брашно ядките, иначе просто няма да се получи. Затова най-доброто време за приготвянето на вкусното изкушение е през идващите почивни дни.

Затова помолете мама, татко, баба, кака или защо не дядо или брат ви да ви разтопят масло и с блендер да ви направят ядките на брашно, а в замяна на услугата им обещайте, че ще има нещо наистина вкусно и интересно. След като те направят тяхната част можете да действате и сами.

Сипете натрошените ядки в купа, към тях добавете и разтопеното масло и с помощта на лъжица бъркайте, докато сместа стане гладка и леко течна. След това просто добавете и меда и какаото и отново разбъркайте хубаво всичко, докато се получи еднородна смес. Ами това е всичко. Накрая го изсипвате в буркан с капак и си хапвате върху сандвичи или просто така. Можете да го използвате и за приготвянето на сладкиши и кексове. Имайте предвид обаче, че трябва да се съхранява в хладилник не повече от един месец.

Също така знайте, че е хубаво да не наблягате само на фъстъченото масло. Според нас е най-вкусно, ако се яде един път седмично. Идеално е и ако служи като сос към плодова салата или просто леко полеете някакъв плод с него!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град