приказки от деца

Начало | приказки от деца | Не отвличай Дядо Коледа!

Не отвличай Дядо Коледа!

Симона Йовчева | 2018-11-27

Не отвличай Дядо Коледа!

Живяло някога, живее и досега, чудовище на име Гринч. То винаги било нещастно, злобно и сърдито. Никога на нищо не се радвало, а най-много се ядосвало, ако някой друг е радостен. Един ден Гринч решил, че за да направи всички хора като себе си, ще е най-добре да им открадне Коледата. Това е най-радостният празник, а чудовището го мразело повече от всички празници.

Първото, което направил Гринч е да плени Дядо Коледа. Откраднал и скрил всички подаръци, за да не могат джуджетата да ги намерят и дадат на децата. Тогава го срещнах аз. Тъкмо се измъкваше от входа на къщата си и си мърмореше сам на себе си какво е направил. Чух всичко и ужасно се ядосах. Признавам си, че го ударих право в лицето. Гринч се стресна, а после се разплака. Аз пък го съжалих и започнах да се извинявам.

– Не исках да направя така – казах му. – Но като те чух, че си пленил Дядо Коледа и всички деца ще останем без подаръци, много се ядосах. Извинявай! Сигурно и ти не си искал да направиш нещо лошо.

Тогава Гринч ме погледна и много се учуди. Никой не му се беше извинявал за нищо досега. Той реши да освободи Дядо Коледа, за да не останем без подаръците си, а аз му предложих да ми дойде на гости за коледната вечер. Така и той щеше да получи подарък и да прекара празника с приятели. От този ден нататък Гринч вече е добър и щастлив. Той е част от нашата компания и не прави злини на никого.

Участва в конкурса „От новия „Гринч“ се вдъхнови, приказка напиши и чуднички награди спечели!“

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град