сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Не се чудете, а пластмасовите „жълтъци“ от шоколадови яйца вземете и подводница си направете

Не се чудете, а пластмасовите „жълтъци“ от шоколадови яйца вземете и подводница си направете

Аз детето | 2019-03-27

Не се чудете, а пластмасовите „жълтъци“ от шоколадови яйца вземете и подводница си направете

Кога за последно хапвахте шоколадово яйце? Съвсем скоро – тогава се надяваме да ви се е паднала някоя хубава и интересна малка играчка. Ние обожаваме да ги колекционираме! Вярно, невинаги изяждаме самото яйце и понякога го даваме на родителите си, но пък винаги си взимаме играчките и толкова ги харесваме, че дори сме им направили специална поставка. Трябва да ви кажем, че шоколадовите яйца са толкова интересни и хубави обаче, не само заради вкусното хапване и играчките. Вярвате или не те развиват и въображението. Особено ако решите да използвате за нещо интересно онова, жълтото яйце, в което се крие играчката. То може също да се превърне в чудна играчка – при това по ваш избор, защото ще си я сътворите сам-сами. По-приятно и интересно е, отколкото си мислите. Ако не ни вярвате защо просто не опитате нашето предложение за подводница и ще се убедите сами.

За тази готина подводница освен пластмасово яйце ще ви трябва сламка, малко пластилин, ножица, перманентен маркер и цветно тиксо.

Изработката пък е много проста. Първо разрежете сламката наполовина, ако е с „коляно“, което се извива за по-лесно пиене ще бъде още по-добре. После просто по средата на яйцето, но когато е обърнато на голямата си страна поставете отгоре малко пластилин, а върху него закрепете сламката, така че да стои права. От едната страна нарисувайте триъгълен прозорец, а по средата през цялото яйце залепете парче тиксо, на което също нарисувайте малки кръгли прозорчета.

Това е всичко! Ние лично ще сложим нашата подводница в аквариума си от буркан, но с такива подводници игрите могат да са безброй много – границата е вашето въображение. И помнете, че игрите с въображение са и винаги ще бъдат най-добрите и интересни!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град