спорт

Начало | спорт | Нещо интересно за сърфинга прочетете и точно колко е труден разберете

Нещо интересно за сърфинга прочетете и точно колко е труден разберете

Аз детето | 2018-08-24

Нещо интересно за сърфинга прочетете и точно колко е труден разберете

Сърфингът определено е един от най-красивите и изящни водни спортове. Да се носиш на върха на огромна вълна сякаш летиш или имаш някакви специални водни сили определено е мечта на много деца, че дори и възрастни. Да не говорим, че сърфингът е обезсмъртен в много филми, музика, че дори и компютърни игри. Този спорт също така е естествен създател и на уникална култура, която често става начин на живот! Колкото и вълнуващо да е сърфирането обаче то може да е опасно и не е най-лесният спорт, който да научите. Въпреки че сърфистите, които знаят какво правят, го правят да изглежда елегантно и без усилие, със сигурност не е толкова лесно, колкото грабването на някакъв стар сърф и изправянето върху вълните. Да се научиш да сърфираш изисква време и търпение. Освен това за сърфиране се използват всички мускули в тялото, което означава, че трябва да си в много добра физическа форма.

Едно от най-важните решения, които всеки начинаещ сърфист трябва да вземе е какъв сърф да използва. Повечето професионалисти препоръчват начинаещите да започнат с дъска подсигурена с пяна за допълнителна плавателност. Това помага и когато трябва да се научи едно от най-важните, основни и същевременно трудни движения, а именно – да се изправиш на дъската. Със сигурност сте гледали поне в един филм как сърфистът първоначално ляга на дъската си и започва да гребе с ръце, за да отиде по-навътре в морето. След това се изправя, чак когато вълната приближи. Това е така, защото иначе вълната просто ще го удари както е прав и той ще падне от сърфа. Сърф инструкторите съветват начинаещите да упражняват поне по един час на ден това движение на брега близо до водата и чак когато го правят толкова естествено сякаш ходят – да влязат във водата.

Разбира се много малко деца биха искали да опитат подобен екстремен спорт. Това обаче, не означава, че не можете да усетите вълнението на водните спортове. Понякога е възможно да сърфирате в големи езера и дори в някои планински реки. Да не говорим, че има и още хубави водни спортове като:
Водна топка
Плуване

Снимки: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град