фокуси

Начало | фокуси | Невидимата вода

Невидимата вода

Аз детето | 2019-07-09

Невидимата вода

Хората винаги са се удивлявали от невидимото: независимо дали това е мантия невидимка, течност, която като изпиеш ставаш невидим, невидима летяща кола, която може да се скрива от погледите на останалите. Невидимото е интересно, дори и когато не го виждаме. Затова именно днес решихме да ви представим идеята и за този интересен фокус. Той е доста лесен и дори не изисква особени тренировки, но пък е много впечатляващ, защото както вече казахме хората обичат невидимото и е добре като едни истински велики магове да имате и един такъв номер, който да впечатлява приятелите ви с това, че... нищо не виждат... Повярвайте, много по-интересно е, отколкото звучи.. Някои от вас може би ще си помислят, че водата на практика си е невидима, нали все пак е прозрачна. Да, това си е точно така, но въпреки това ние само с един поглед разбираме дали в чашата има или няма вода, а благодарение на този фокус това няма как да стане. Хората няма да виждат водата, но тя ще е там или почти там, защото ще е невидима. Но нека не разтягаме повече, а направо да минем към самия фокус.

За него ще ви трябват две чаши, някакво топче и тънък конец или ако имате корда за въдица, ще се получи още по-добре. Нещото, което трябва да направите, за да се получи ефектът на невидимата вода се постига лесно, само с една-две тренировки пред огледалото. Задължително трябва да е пред огледалото, за да видите какво става с чашите и топчето и да постигнете максималния ефект за вода, защото ето ви и най-голямата тайна: вода всъщност въобще няма. Целият този фокус се крепи на вашите артистични умения и една малка илюзия, както е с повечето фокуси. Така че ако всички се впечатлят от него, то трябва да се гордеете със себе си.

Тази илюзия за вода се постига благодарение на топчето. За целта трябва да го завържете с конец или корда, а нея да завържете около китката си или пък за копче на дрехата си ако имате такова. Сами разбирате, че заради това ще е най-добре да сте с дълъг ръкав и да се стремите конецът да се забелязва трудно. Затова ще ви е и репетицията пред огледалото. Така, сега: сложете топчето в чашата, така че да е на дъното. С тази ръка за която то е завързано хванете чашата, в която е то, а с другата хванете другата чаша. Наклонете я внимателно сякаш преливате вода малко по малко, като в същото време съвсем леко отдалечавате чашата с топчето от тялото си. Конецът ще започне да дърпа топчето все по-нагоре и по-нагоре сякаш то се издига на повърхността от „невидимата“ вода, която изсипвате от едната чаша в другата. За по-голям ефект можете преди фокуса и да кажете някакво заклинание сякаш наистина вътре има вода, която правите да изглежда невидима.

Това е всичко, фокусът е прост, но пък е страшно ефектен и лично изпробван, опитайте го и няма да съжалявате!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град