интересно

Начало | интересно | Нов „златен мост“ във Виетнам предлага разходка направо в облаците

Нов „златен мост“ във Виетнам предлага разходка направо в облаците

Аз детето | 2018-08-10

Нов „златен мост“ във Виетнам предлага разходка направо в облаците

Отишли сте на семейна екскурзия във Виетнам. Незнайно защо родителите ви са решили този път да ви заведат на толкова далечно и малко познато място. Всъщност има ли нещо интересно тук? Море? Екзотична храна или някакъв много голям фонтан, може би интересна готическа катедрала? Сигурно няма шанс на това място да има някакъв огромен увеселителен парк със страховити влакчета, които те обръщат с главата надолу и приказни въртележки. Докато сте улисани с подобни мисли, забелязвате нещо странно! Имате чувството, че сте на някакво много високо място. Поглеждате и наистина е така. Толкова сте на високо, че виждате облаци под вас. Чудите се какво се случва тук и как е станало това! И веднага намирате отговора, защото забелязвате две гигантски ръце, които поддържат мястото на което сте стъпили. Отначало имате чувството, че сънувате или въображението ви се е развихрило прекалено много. Но не познахте! Просто родителите ви неусетно са ви завели на най-новия и вълшебен мост построен във Виетнам.

Разположен край или по точно е да се каже много над град Дананг, в планинския курорт Ба На Хилс, мостът е направен да изглежда така, сякаш се държи във въздуха от две огромни ръце. При това той е дълъг над 150 метра и се намира на величествената височина от 1400 метра. Наричано от „Ръцете на Бога“ или „Златният мост“ интересното съоръжение е открито през юни тази година. Мостът всъщност е направен като допълнение към основната атракция на курорта – природната красота. Обграден е от изящни планини и красиви поляни с местен вид хризантеми. И макар да изглежда, че огромните ръце са направени от камък, те всъщност са покрити със стоманени мрежи и фибростъкло. Величественият мост вече постига и целта си – да примамва милиони туристи в планинския курорт.

Плановете на местните жители обаче са още по-големи. Под моста вече е построен и увеселителен парк, вдъхновен от книгата „Двадесет хиляди левги под водата“ както и впечатляващи френски градини.

Снимки: daytravel.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град