важните неща

Начало | важните неща | Няколко идеи да прекарате най-забавните празнични дни с мама и татко и да си създадете щастливи семейни спомени

Няколко идеи да прекарате най-забавните празнични дни с мама и татко и да си създадете щастливи семейни спомени

Аз детето | 2020-12-15

Няколко идеи да прекарате най-забавните празнични дни с мама и татко и да си създадете щастливи семейни спомени

Коледните празници са време за семейството – това всеки го знае и все пак като че ли не ги прекарваме достатъчно много със семейството. Вярно, събираме се на празнична трапеза... но като че ли това е всичко! А къде са игрите, къде са забавленията и семейните усмивки? Оставени някъде между желанието на мама и татко да се наспят хубаво след натоварените месеци, които имат и вашето да изиграете всички електронни игри и да изгледате всички филми заради натоварените дни в училище, които прекарвате. А не бива да е така! Бъдни вечер и Коледа са много повече от една трапеза и поздравяване на роднините. Те са времето, в което семейството е заедно и създава щастливи спомени, които да си спомняте дори и след 100 години! И ако мама и татко са забравили какво са семейни празнични забавления, предлагаме ви няколко весели идеи с които не само ще ги накарате да видят какво е истинска Коледа, но ще ги принудите и отново да се чувстват деца и това ще им хареса!

Настолни игри

Настолните игри са чудесен интерактивен начин да прекарате известно време заедно. Не само че ще прекарате времето неусетно, докато дори научавате нови умения или тренирате старите, просто има нещо в настолните игри, което навява идея за семейство, за празник и за весели спомени. Те могат да бъдат много лесни и много трудни, така че има за всеки вкус и за всяко време. Опитайте и ще видите колко ще ви е приятно – на всички!

Сгответе нещо заедно

Домът не е истински дом ако поне веднъж не се изпълни с ухание на нещо вкусно и весел детски смях. И определено не говорим за вашия смях. Да, сигурни сме, че родителите ви често ви готвят, но да сготвите нещо заедно придава съвсем друго усещане, както на настроението, така и на храната. Няма значение дали ще е пиле с портокалов сос или обикновен кекс или пък просто ще украсявате готови кексчета. Всичко това ще ви достави огромно удоволствие. И предупредете мама да не се притеснява за изцапаната кухня – семейното чистене също не е толкова лошо!

Опаковайте заедно подаръците

Ще подарявате нещо на баби, дядовци и на приятели. Тогава защо не опаковате заедно тези подаръци. Забавно е, а и често увиването на неща с някаква хартия прераства в хубав дълъг разговор и весели игри. Просто е неизбежно!

Прочетете заедно коледна приказка

Всеки обича приказките – няма значение дали е на 10 или на 100! Просто възрастните често нямат време да четат приказки, но сега нямат никакво извинение да не го направят. Приказките са интересни, изпълнени с приключения, а пък коледните даже и са смешни. Е какъв по-забавен спомен от това? Можете вие да прочетете приказката на родителите си или пък да се разпределите на роли. Ще бъде толкова весело!

Гледайте заедно филм

Понякога весели моменти може да има и без думи! Усещането, че си с най-любимите си хора на света е достатъчно. А пък филмите са предостатъчно – няма как да не изберете такъв, който да се хареса на всички ви! Освен това анимациите, които се правят в последно време са прекрасни и има неща, които са подходящи и за родители и за деца. Чаша топло какао и малко коледни сладки и това ще бъде най-хубавата ви Коледа.

Започнете своя собствена празнична традиция

Най-хубавото при традициите е, че могат да бъдат каквито вашето семейство иска да бъдат. Традицията може да е забавна, сериозна, сантиментална или дори полезна. Нашите традиции например са нещата, които вече ви казахме. Те правят празниците ни незабравими всяка година!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град