игри за навън

Начало | игри за навън | Няколко забавни хавайски игри за топло време

Няколко забавни хавайски игри за топло време

Мирела Любенова | 2021-04-15

Няколко забавни хавайски игри за топло време

Алоха! Готови ли сте вече за топлото време, което няма да ви остави дори и за миг да седите вкъщи и ще можете да играете и да се веселите по цял ден навън под топлите лъчи на слънцето. За тази цел обаче трябва да се приготвите и с няколко забавни игри! Сигурни сме, че имате изобилие от такива или пък ще си намерите много бързо, но все пак решихме да ви предложим няколко наистина забавни и весели игри, които децата (че и възрастните) в Хавай обожават. Може би не знаете, но се смята, че местното население в Хавай е едно от най-щастливите и усмихнати в света и нищо чудно с такива игри. Така че ако искате едни още по-щастливи и весели мигове навън, защо не опитате и тези игри!

Състезание с обръчи

Обръчите са едни от най-характерните принадлежности за игри на хавайските деца. С тях те са измислили какви ли не неща, а да не говорим, че са и майстори на въртенето им. Но всички ние обичаме обръчите, нали? Та те са разпространени по целия свят. Така че защо не купите няколко обръча от магазините по левче и не си направите едно състезание с обръчи. Може дори да измислите награда – „хавайски“ обръч със златна панделка. А пък самото състезание може да е всичко: кой най-дълго ще върти обръча на ръката си, на кръста си, на врата си, на крака си... Кой ще успее да задържи най-много обръчи на кръста си или кой ще направи най-странното въртене. Светът на обръчите предлага много повече игри, отколкото сте подозирали.

Седящ волейбол

Ако все пак не харесате това имаме още една идея, защото не се съмняваме, че всеки обича волейбола, само че ще е по забавен хавайски начин. Трябват ви толкова столове, колкото са желаещите да участват и една голяма плажна топка. Подреждате столовете в кръг и всеки сяда на един от тях. След това просто започвате да играете волейбол или по-скоро да си подавате топката, като нямате право да ставате от столовете и не бива да я изпускате на земята. Този, който направи това изгаря от играта. Така се играе докато не остане само един, който съответно е победителят. Може да не звучи така забавно, ама в действителност пада голям смях, просто опитайте.

Подай цитруса

Колкото и странно да звучи, в Хавай не всички деца имат топки, ама това хич не им пречи да се забавляват. Тогава те използват каквото имат. Така че защо и вие не вземете някой цитрусов плод, вярно леко ще се съсипе, ама пък не е чак такава трагедия. Всички трябва да се подредите в кръг и да си подавате цитрусовия плод, но ето тук идва и забавната част: не с ръце. Трябва да придържате и подавате плода като го държите между брадичката и врата си. Доста е трудно, но пък това го прави и забавно.

Желаем ви весели игри и се възползвайте от хубавото време още сега!



Коментари
1 коментар

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 24.02.2017

Интересни игри, ще ги изпробвам с приятели!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град